FlyBosnia se priprema za  letove ka Londonu, Parizu i Rimu

FlyBosnia se priprema za letove ka Londonu, Parizu i Rimu

FlyBosnia planira da uvede svoje prve evropske destinacije u svoju mrežu ruta nakon lansiranja letova za Saudijsku Arabiju i Kuvajt ranije ovog mjeseca.

Aviokompanija je postavila reklame širom Sarajeva, navodeći da će London, Pariz i Rim biti njegove prve evropske tačke koje “uskoro dolaze”.

Iz FlyBosnia je ranije rečeno da se razmatraju aerodromi Gatwick i Luton za operacije u Londonu. Kao rezultat novih evropskih letova, aviokompanija će prvi put povezati Sarajevo s Ujedinjenim Kraljevstvom od kada je British Airways obustavio usluge za glavni grad Bosne i Hercegovine 2009. godine, dok će se operacije u Pariz nastaviti više od decenije nakon što je Air France obustavio svoje letove za Sarajevo – piše exyuaviation.

Previous Fana - Tri decenije prerade voća i povrća
Next Holanđanin Marten doselio u Bosnu: 'Tu sam jer je ovo veoma lijepa zemlja. Dobar je život'

You might also like

TURIZAM

Otvorena jahačka staza od Vojvodine do Hercegovine duga 500 kilometara

Najnovija turistička atrakcija zapadnog Balkana, 500 kilometara duga jahačka staza koja se proteže od Vojvodine na sjeveru do Hercegovine na jugu, otvorena je u četvrtak u Subotici, priopćilo je Vijeće

Ekonomija/Biznis

‘Pobjeda-Rudet’ posluje sve bolje; broj radnika višestruko uvećan

Goraždanska kompanija za proizvodnju eksploziva Pobjeda-Rudet posluje sve bolje – u posljednjih nekoliko godina doživjela je pravi preporod. Prošle godine ova firma je imala poslovne prihode na 20,8 miliona KM,

KULTURA I UMJETNOST

Preduzeće ‘Bosna raste organski’ lani isporučilo 4 tone osušenog ljekovitog bilja na tržište Evrope

Preduzeće “Bosna raste organski” iz Dervente u prošloj godini isporučilo je četiri tone osušenog ljekovitog bilja na tržište Evrope, a koje je proizvedeno na parcelama u derventskom selu Bijelo Brdo.