Pobjeda Pezera na mitingu u Švedskoj

Pobjeda Pezera na mitingu u Švedskoj

Danas, 24. juna u švedskom gradu Vaxjo, održan je Međunarodni atletski miting na kojem je u takmičenju bacanje kugle učestvovao bosanskohercegovački rekorder u ovoj disciplini, Mesud Pezer.

Mesudov najbolji hitac danas završio je na dužini od 21,27 m, te s ovom dužinom osim što je osvojio prvo mjesto na ovom turniru, Pezer je ostvario i Olimpijsku normu za naredne Olimpijske igre koje se održavaju 2020. godine u japanskom Tokiju.

„Presretan sam s današnjim rezultatom, posebno se radujem što ću svoju zemlju predstavljati na najeminentnijoj smotri sportista na Svijetu, Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine. Ovom prilikom želim se zahvaliti posebno svom Timu i Sponzorima, koji mi svesrdno pomažu da ostvarim dobre rezultate, a naravno zahvalnost dugujem i svim Bosancima i Hercegovcima koji su mi moralna podrška na svakom takmičenju“ – istakao je naš atletičar.

Previous Cerić osvojila srebro na Evropskim igrama u Minsku
Next Nakon novih fabrika u Bosni, firma iz Gradačca investira u susjedstvo

You might also like

SPORT

Kenan Kodro svojim golovima odveo Osasunu u Primeru (Video)

Osasuna je novi član španske Primere za narednu sezonu. Kenan Kodro, sin bivšeg reprezentativca i selektora Bosne i Hercegovine Mehe Kodre, je junak tima iz Pamplone jer je večeras u

SPORT

Pjanić: Ova reprezentacija ima budućnost, ali moramo se probuditi

Na stadionu „Bilino polje“ u Zenici večeras je održana službena press konferencija „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine pred kvalifikacioni meč sa Finskom. Na pitanja novinara odgovarali su selektor Robert Prosinečki

SPORT

Liga nacija: Bosna neporažena u Beču – Zmajevi se plasirali u ‘A’ diviziju!

  „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je večeras na stadionu Ernst-Happel u Beču neriješeno 0:0 sa Austrijom i obezbijedila prvo mjesto u grupi 3 Lige B UEFA Lige nacija.