Uskoro novi trolejbusi i linija za Vogošću

Uskoro novi trolejbusi i linija za Vogošću

Na ulicama Sarajeva uskoro će se, prvi put nakon 40 godina, naći 25 novih trolejbusa.

Premijer KS Edin Forto i ministar saobraćaja Adnan Šteta obišli su danas trolejbuski depo KJKP Gras, gdje su se u razgovoru sa nadležnim i uposlenicima uvjerili u kakvom stanju se nalazi. Ministar Šteta naglasio je da će novi trolejbusi uveliko olakšati funkcionalnost javnog prevoza u Kantonu.
“Građani KS vozit će se u najmodernijim trolejbusima kakvi se mogu vidjeti u gradovima širom svijeta”, rekao je ministar Šteta.

Premijer Forto i ministar Šteta obišli depo trolejbusa KJKP Gras

Na ulicama Sarajeva uskoro će se, prvi put nakon 40 godina, naći 25 novih trolejbusa. Premijer KS Edin Forto i ministar saobraćaja Adnan Šteta obišli su danas trolejbuski depo KJKP Gras, gdje su se u razgovoru sa nadležnim i uposlenicima uvjerili u kakvom stanju se nalazi. Ministar Šteta naglasio je da će novi trolejbusi uveliko olakšati funkcionalnost javnog prevoza u Kantonu."Građani KS vozit će se u najmodernijim trolejbusima kakvi se mogu vidjeti u gradovima širom svijeta", rekao je ministar Šteta.

Gepostet von Vlada Kantona Sarajevo am Dienstag, 25. Juni 2019
Previous Nakon novih fabrika u Bosni, firma iz Gradačca investira u susjedstvo
Next KCUS - Multidisciplinarnim pristupom hirurških timova spašeni majka i beba

You might also like

NAŠI DANI

Avionom iz Sarajeva do Tuzle za 15 minuta

  Malo iza deset sati na Aerodrom Tuzla spustio se Wizzairov bazni avion koji je sinoć iz Berlina preusmjeren za Sarajevo.  Ono što je posebno zanimljivo je da je let

NAŠI DANI

U Sarajevu održan miting podrške Dudakoviću: Čast odbrane niko ne može pogaziti

  Bivši borci Armije RBiH i bh. građani održali su danas u Sarajevu miting podrške Atifu Dudakoviću, bivšem generalu Armije Republike Bosne i Hercegovine, i dvanaestorici pripadnika 5. korpusa Armije

NAŠI DANI

SNSD blokira državu, ali ne i putovanja o trošku države?!

Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (PSOSCE) Dušanka Majkić učestvovat će na 19. zimskom zasjedanju PSOSCE-a, koje će se 20.