Cerić: Drago mi je što sam donijela novu medalju za Bosnu i Hercegovinu

Cerić: Drago mi je što sam donijela novu medalju za Bosnu i Hercegovinu

Ponosna sam na uspjeh i osvajanje prve medalje za Bosnu i Hercegovinu na Evropskim igrama – kazala je Feni najbolja sportašica Bosne i Hercegovine, judašica Larisa Cerić, koja je  jučer osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju na Evropskim igrama u Minsku.

Evropske igre u Minsku su se ujedno vodile i kao Evropsko judo prvenstvo za 2019. godinu, što znači da je bosanskohercegovačkoj takmičarki to ujedno bila četvrta medalja s evropskih prvenstava.

– Drago mi je što sam donijela novu medalju za Bosnu i Hercegovinu, a na uspjehu ponovo moram zahvaliti mom timu, treneru Branislavu Crnogorcu, Arijani Jahi i svim sparing partnerima s kojima sam se pripremala za takmičenje – kazala je Cerić u izjavi za Fenu.

Cerić je u borbi za zlato izgubila od domaće takmičarke Maryne Slutskayje, a kako kaže, odlučivale su nijanse. 

– Finalna borba je mogla otići i u moju korist da sam protivnicu uspjela oboriti. Ipak u tome nisam uspjela, ona je imala veliki motiv pred domaćom publikom, ali u svakom slučaju zadovoljna sam srebrom – podvukla je Cerić. 

Na putu do srebrene medalje bosanska predstavnica je savladala Srbijanku Milicu Žabić, Ukrajinku Galynu Tarasovu i Portugalku Rochele Nunes.

Bosanskohercegovačka reprezentativka dodaje da joj je ovaj turnir i osvojena medalja dao dodatnu snagu i motivaciju za nastavak sezone, tačnije za nadolazeće svjetsko prvenstvo na kojem će pokušati ponoviti dobar rezultat. 

Previous KCUS - Multidisciplinarnim pristupom hirurških timova spašeni majka i beba
Next BILO KUDA, “SAJGON” DRMA SVUDA

You might also like

SPORT

Bogdan Boša Tanjević – Balkan je naša sudbina…

Priča o Boši Tanjević, koji uživa u gradu na Bosforu a reportaža je napravljena za Portal iBalkan.net u njegovom domu na Bešiktašu  u društvu supruge Jasne. Sam uvijek naglašava da uživa

SPORT

DAVIS CUP: Bosna i Hercegovina bolja od Turske

Odlučujući bod za selekciju Bosne i Hercegovine donio je najbolji bosanskohercegovački teniser Džumhur koji je lakše od očekivanog slavio pobjedu nad najboljim turskim reketom Ilhanom. U okviru drugog kola Davis

SPORT

Miralem Pjanić u najboljem timu Lige prvaka!

Evropska fudbalska organizacija (UEFA) objavila je idealni tim Lige prvaka za proteklu sezonu u kojem se u rosteru od 18 igrača našlo osam fudbalera Real Madrida. U saopćenju UEFA-e se