Predstavljena mobilna aplikacija ‘FMT FBIH OIL INFO’

Predstavljena mobilna aplikacija ‘FMT FBIH OIL INFO’

U Mostaru je jučer predstavljena finalna verzija mobilne aplikacije pod nazivom ‘FMT FBiH oil info’ za pružanje informacija o cijenama goriva na svim benzinskim pumpama u FBiH, javio je dopisnik Agencije ONASA.

Aplikaciju su u sjedištu Vlade FBiH predstavili ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

“Aplikacija se može koristiti na svim mobilnim aparatima, a korisnici će u bilo koje doba dana moći se informisati o najpovoljnijim cijenama goriva. Cijene su prikazane od najnižih do najviših te je moguće pretraživati po lokaciji, odnosno svako mjesto zasebno u FBiH”, rekao je ministar Zlatan Vujanović.


Dodao je kako mobilna aplikacija ‘FMT FBiH oil info’ direktno učitava podatke iz web aplikacije eOPC.fmt.gov.ba, pohranjuje ih u realnom vremenu i daje na raspolaganje građanima.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović je rekao kako se radi o revolucionarnom projektu u okviru kojega se kroz jednostavnu mobilnu aplikaciju građanima daje mogućnost da pristupe podacima kada je u pitanju cijena goriva.
“Planirano je da se u posebnom dijelu aplikacije ugrade podaci o kvaliteti goriva”, rekao je Ajdinović.

Tokom testne faze aplikacije, 90 posto od oko 10.000 ispitanika je dalo pozitivne komentare na rad aplikacije.

Previous Humanista iz Sandžaka za liječenje malog Bogdana uplatio 11.000 eura
Next Najbolji učenici Tešnja: Svoje znanje želimo pokloniti svojoj državi i svom gradu

You might also like

NAŠI DANI

Bivši košarkaši i novi politički partneri: Sarajevski političar kod Dodika u Laktašima

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik objavio je kako se večeras sastao sa predsjednikom NiP-a Elmedinom Konakovićem. Susret se desio na utakmici košarkaške ABA Lige između Igokeae i MZT Skoplje u Laktašima.

NAŠI DANI

Vrijedni džemat Maurovići Visoko na vakufskoj zemlji proizvodi hranu

Tokom vikenda 25.i 26. maja tekuće godine u krugu Islamskog centra u džematu Maurovići MIZ Visoko, izvršena je sadnja paprike na površini od oko 10 duluma zemlje. Jedan od rijetkih

NAŠI DANI

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo predmet protiv Aleksandra Vučića

Akt broj T20 O KTA 001948920 zaveden je i prikupljaju se saznanja. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine otvorilo je predmet protiv Aleksandra Vučića, aktuelnog predsjednika Srbije, potvrđeno je za politicki.ba iz