Predstavljena mobilna aplikacija ‘FMT FBIH OIL INFO’

Predstavljena mobilna aplikacija ‘FMT FBIH OIL INFO’

U Mostaru je jučer predstavljena finalna verzija mobilne aplikacije pod nazivom ‘FMT FBiH oil info’ za pružanje informacija o cijenama goriva na svim benzinskim pumpama u FBiH, javio je dopisnik Agencije ONASA.

Aplikaciju su u sjedištu Vlade FBiH predstavili ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

“Aplikacija se može koristiti na svim mobilnim aparatima, a korisnici će u bilo koje doba dana moći se informisati o najpovoljnijim cijenama goriva. Cijene su prikazane od najnižih do najviših te je moguće pretraživati po lokaciji, odnosno svako mjesto zasebno u FBiH”, rekao je ministar Zlatan Vujanović.


Dodao je kako mobilna aplikacija ‘FMT FBiH oil info’ direktno učitava podatke iz web aplikacije eOPC.fmt.gov.ba, pohranjuje ih u realnom vremenu i daje na raspolaganje građanima.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović je rekao kako se radi o revolucionarnom projektu u okviru kojega se kroz jednostavnu mobilnu aplikaciju građanima daje mogućnost da pristupe podacima kada je u pitanju cijena goriva.
“Planirano je da se u posebnom dijelu aplikacije ugrade podaci o kvaliteti goriva”, rekao je Ajdinović.

Tokom testne faze aplikacije, 90 posto od oko 10.000 ispitanika je dalo pozitivne komentare na rad aplikacije.

Previous Humanista iz Sandžaka za liječenje malog Bogdana uplatio 11.000 eura
Next Najbolji učenici Tešnja: Svoje znanje želimo pokloniti svojoj državi i svom gradu

You might also like

NAŠI DANI

U Bosni i Hercegovini 11. juli Dan žalosti

  U povodu obilježavanja 23. godišnjice i komemoracije za žrtve genocida u Srebrenici u Bosni i Hercegovini srijeda, 11. juli proglašen je Danom žalosti. Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo

NAŠI DANI

Zbog poziva na linč Bakire Hasečić – RTRS kažnjen u iznosu od 9.000 KM

  Regulatorna agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine je, zbog kršenja Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija, izrekla Radio televiziji Republike Srpske jedinstvenu kaznu u iznosu od

NAŠI DANI

Premijerka Škotske nakon Sarajeva posjetila Srebrenicu

Premijerka Škotska Nicola Sturgeon boravi u posjeti Bosni i Hercegovini. Jučer ju je u Sarajevu dočekao ambasador Ferguson koji je uvaženoj gošći bio domaćin te su prošetali sarajevskim ulicama uz posjete