Predstavljena mobilna aplikacija ‘FMT FBIH OIL INFO’

Predstavljena mobilna aplikacija ‘FMT FBIH OIL INFO’

U Mostaru je jučer predstavljena finalna verzija mobilne aplikacije pod nazivom ‘FMT FBiH oil info’ za pružanje informacija o cijenama goriva na svim benzinskim pumpama u FBiH, javio je dopisnik Agencije ONASA.

Aplikaciju su u sjedištu Vlade FBiH predstavili ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

“Aplikacija se može koristiti na svim mobilnim aparatima, a korisnici će u bilo koje doba dana moći se informisati o najpovoljnijim cijenama goriva. Cijene su prikazane od najnižih do najviših te je moguće pretraživati po lokaciji, odnosno svako mjesto zasebno u FBiH”, rekao je ministar Zlatan Vujanović.


Dodao je kako mobilna aplikacija ‘FMT FBiH oil info’ direktno učitava podatke iz web aplikacije eOPC.fmt.gov.ba, pohranjuje ih u realnom vremenu i daje na raspolaganje građanima.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović je rekao kako se radi o revolucionarnom projektu u okviru kojega se kroz jednostavnu mobilnu aplikaciju građanima daje mogućnost da pristupe podacima kada je u pitanju cijena goriva.
“Planirano je da se u posebnom dijelu aplikacije ugrade podaci o kvaliteti goriva”, rekao je Ajdinović.

Tokom testne faze aplikacije, 90 posto od oko 10.000 ispitanika je dalo pozitivne komentare na rad aplikacije.

Previous Humanista iz Sandžaka za liječenje malog Bogdana uplatio 11.000 eura
Next Najbolji učenici Tešnja: Svoje znanje želimo pokloniti svojoj državi i svom gradu

You might also like

NAŠI DANI

Veliki skup u Sarajevu: ‘Šaljemo vrijednu poruku da je porodica temelj društva’

U Sarajevu je održana mirna šetnja “Dan tradicionalne porodice“. Organizatori Udruženje građana Svjetlo i nevladini partneri najavili su da se radi o skupu koji je odgovor na prvu “Povorku ponosa“,

NAŠI DANI

Zenica: Obilježena 830. godišnjica Povelje Kulina bana

U Parku “Kulin ban” na Bilinom polju u Zenici, u organizaciji Foruma građana Zenice, prigodnim programom obilježena je 830. godišnjica Povelje Kulina bana, najstarijeg poznatog dokumenta pisanog u našoj državi.

NAŠI DANI

Ovo je heroj Edhem Omerović čiji sin dobio otkaz sa posla zbog kleveta FTV-a

Brigadir Edhem Omerović, komandanta 206. viteške brigade i dobitnik priznanja “Zlatni ljiljan, sa generalom Atifom Dudakovićem i generalom Salihom Malkićem. Brigadir Omerović je otac Edvina Omerovića, mladića koji je dobio