Tito Bosnia: ‘Pozdravi i najveće poštovanje voljenim građanima Bosne i Hercegovine’

Tito Bosnia: ‘Pozdravi i najveće poštovanje voljenim građanima Bosne i Hercegovine’

Ime jednog indonežanskog novinara zainteresovalo je našu javnost posljednjih dana. Tako je Tito Bosnia postao, da kažemo zasluženo, popularan u zemlji po kojoj je dobio ime. Kada je saznao za interes nekih bosanskih medija, ovaj mladi novinar se oglasio i pojasnio kako je dobio ime i šta isto predstavlja za njega i njegovog oca, koji mu ga je i nadjenuo.

-Zdravo, moje ime je Tito Bosna. U posljednjih nekoliko dana moje ime je bilo viralano i zastupljeno u medijima i društvenim mrežama u Bosni i Hercegovini.

Prije svega, želeo bih da potvrdim da je moje ime originalno i da je potvrđeno u mom rodnom listu.

-Moj otac, koji mi je dao ime, je veliki poštovalac Josipa Broza Tita, koji je bio najbolji prijatelj osnivača i prvog predsjednika Indonezije, Sukarna.

Otac mi je dao ime u nadi da će dati optimizam Bosni i Hercegovini, koja je doživjela rat u Jugoslaviji, zemlji koju je Tito nekada služio kao premijer, a potom i predsjednik.

Očeva najveća nada je da će Bosna i Hercegovina uvijek stremiti ostvarivanju svog razvoja.

To je moje pojašnjenje građanima i medijima u Bosni i Hercegovini koji su došli da me direktno pitaju u proteklih nekoliko dana o mom imenu, pojasnio je ovaj Indonežanin.

-Puno vam hvala, pozdravi i najveće poštovanje voljenim građanima Bosne i Hercegovine – napisao je Tito Bosnia na Twitteru.

Previous Godišnje izvezemo 79 000 tona mliječnih proizvoda - 22 000 tona više nego što uvezemo
Next Niče prva plantaža kestena u USK

You might also like

NAŠI DANI

Navijači mostarskog Veleža i sarajevskog Željezničara prikupili više hiljada igračaka za djecu Turske i Sirije

Navijači Fudbalskog kluba Velež prikupili su više hiljada igračaka za djecu Turkiye i Sirije, zemalja pogođenih razornim zemljotresima u prošlom mjesecu, koje su ubačene na travnjak stadiona “Rođeni“ tokom pauze

NAŠI DANI

Zbog nacionalističkih ispada: N/FS BiH do daljnjeg suspendovao stadion ”Pecara” u Širokom Brijegu

Takmičarska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) na današnjoj vanrednoj sjednici u Sarajevu donijela je odluku o suspenziji stadiona Pecara u Širokom Brijegu do okončanja disciplinskog postupka. Disciplinski

NAŠI DANI

Ustavni sud BiH: Privremeno stavljen van prave snage Zakon o nepokretnoj imovini u Rs-u

Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio je na današnjoj sjednici odluku kojom se privremeno stavlja van prave snage Zakon o nepokretnoj imovini u Republici srpskoj. Time je Ustavni sud BiH