Kamen temeljac za novi pogon fabrike EDNA Metalworking

Kamen temeljac za novi pogon fabrike EDNA Metalworking

U Prijedoru je danas položen kamen temeljac za novi pogon fabrike za proizvodnju podstanica za grijanje EDNA Metalworking, a riječ je o ulaganju od milion maraka.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je EDNA Metalworking primjer uspješnog poslovanja, te da podrška grada u izgradnji novog pogona nije izostala.

“U prizemlju će biti radionice sa mašinama i radnicima, a na spratu administrativne prostorije. U drugoj fazi će dograditi još jedan objekat i preseliće se ovamo”, najavio je Đaković, podsjećajući da je ova firma prije tri godine počela proizvodnju u poslovnom inkubatoru u Prijedoru s tri zaposlena, a da je danas u prilici da gradi vlastiti pogon.

On je dodao da je ovo četvrto od planiranih najmanje osam preduzeće koja će ove godine praviti pogone Prijedoru.

Direktor EDNA Metalworking Medina Rahman rekla je da je preduzeće u potpunosti izvozno orijentisano, da trenutno zapošljava 30 radnika i da će otvaranjem novog pogona proširiti proizvodnju i povećati broj zaposlenih.

“Realizacijom ovog projekta zaposlićemo dodatnih 10 radnika. Proširićemo prodaju naših proizvoda, ne samo na njemačko tržište, već i na druge zemlje EU”, dodala je ona.

Završetak radova na izgradnji pogona površine 1.500 metara kvadratnih u planu je do kraja godine, prenose agencije.

Previous Iz Minhena u Visoko: Alisin povratak majci u Bosnu
Next BORAC KOJI JE POGINUO S DVJEMA PUŠKAMA U RUKAMA

You might also like

Ekonomija/Biznis

Dubai: Investitori iz Emirata namjeravaju u Bosni graditi hotel sa 7 zvjezdica

  Na poziv Ministarstva ekonomskih poslova UAE, Agencija za unapređenje stranih investicija (FIPA) učestvovala je na investicionoj konferenciji Annual Investment Meeting u Dubaiju, koja je održana od 9. do 11.

Ekonomija/Biznis

2017. do sada najbolja poslovna godina za Hifa Oil: Povećali broj zaposlenih za 75 posto

  Hifa Oil, bosanskohercegovački vodeći domaći distributer nafte i naftnih derivata, u protekloj 2017. godini ostvarila je najbolju poslovnu godinu od kako postoji sa zabilježenim rastom po svim segmentima poslovanja, kako

Ekonomija/Biznis

Projekt Buroj Ozon: Turistički grad u općini Trnovo koštat će 4,5 milijardi KM!

Na području općine Trnovo, u blizini Sarajeva, bit će izgrađen najveći turistički grad u jugoistočnoj Evropi koji će sadržavati hiljade stambenih jedinica, hotele, najveći trgovački centar u Bosni i Hercegovini