Osiguran novac za troškove školarina 130 studenata koji upišu IT studij

Osiguran novac za troškove školarina 130 studenata koji upišu IT studij

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo rebalansom kantonalnog budžeta osiguralo je 280.000 KM za troškove školarina za studente koji upišu IT stručni studijski program u akademskoj 2019/2020 na Elektrotehničkom i Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

S ciljem operacionalizacije dogovora o finansiranju školarina na dvogodišnjem studijskom programu u srijedu je organizovan sastanak predstavnika Ministarstva, BIT Alijanse i IT kompanija, te Elektrotehničkog i Prirodno-matematičkog fakulteta.

Razgovarano je o modelu podrške i obavezama svih strana u procesu: industrije koja će omogućiti zapošljavanje kadrova, fakulteta koji će izvršiti selekciju i upis, te osigurati kvalitetan nastavni proces, studenata stipendista.

Nakon završetka upisa i utvrđivanja broja upisanih studenata, pristupit će se potpisivanju ugovora i preciziranju obaveza svih aktera procesa.

Prema planu upisa, Prirodno-matematički fakultet će upisati 80, a Elektrotehnički fakultet 50 studenata na IT stručni studij, a svi zainteresovani pozvani su da podnesu prijave za upis do 5. jula, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajeva.

Konkursi za upis na IT stručni studij su dostupni na web stranicama Elektrotehničkog i Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Iskustva studenata navedenog studijskog programa koji uspješno privode kraju svoje obaveze na prvoj godini studija možete pročitati –
studenata navedenog studijskog programa koji uspješno privode kraju svoje obaveze na prvoj godini studija možete pročitati – OVDJE!

Previous Dobar početak sezone za banju "Sanska Ilidža"
Next Belmin Mrkanović balkanskom zlatu na 5.000 dodao i srebro na 3.000 metara stipl

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Bosanska škola ‘School & School’ svoje poslovanje proširila na Srbiju i Bugarsku

Multidisciplinarna škola School & School, nastala u Bosni i Hercegovini, nedavno je svoje poslovanje proširila u Bugarsku. Franšiza je dostupna i u drugim zemljama regije. Danas na tržištu neformalnog obrazovanja

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Profesor Zlatko Lagumdžija imenovan u Upravni Odbor Historije AI Svjetskog Udruženja Vještačke Inteligencije (AIWS)

Profesor Ekonomskog fakulteta u Sarajevu dr. Zlatko Lagumdžija je imenovan u dvanaestočlani Upravni Odbor Historije AI Svjetskog Udruženja Vještačke Inteligencije kojim predsjedava guverner Majk Dukakis, bivši predsjednički kandidat američkih Demokrata,

NAUKA I TEHNOLOGIJA

FIPA I BIT ALIJANSA POTPISALI MEMORANDUM O SURADNJI

  Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) i Udruženje Bit Alijansa za informacione tehnologije potpisali su Memorandum o suradnji s ciljem promoviranja sektora informacionih tehnologija Bosne i Hercegovine, njegovih