Migrant iz Irana nastupa pod zastavom Bosne i Hercegovine u kik boksu

Migrant iz Irana nastupa pod zastavom Bosne i Hercegovine u kik boksu

Karoo Mahmoud Giyani je migrant iz Irana koji se bavi kick boxom. Živi u Sarajevu i bori se za Kik boks klub Gazija. Karoo želi ostati u Bosni i Hercegovini a za N1 je govorio o svom putu iz Irana do Bosne i Hercegovine, izazovima s kojim se suočava te kako mu se dopada život ovdje.

“Prije otprilike osam ili devet mjeseci imao sam takmičenje u Turskoj, nakon tog takmičenja odlučio sam da se ne vraćam u Iran. Kupio sam kartu za Beograd u Srbiji i odatle sam poslije dva mjeseca došao u Sarajevo”, objasnio je Karoo svoj put do Bosne i Hercegovine te i zašto je došao ovdje:

“U Iranu nisam mogao naći neke prilike za moj napredak, moj dalji razvoj, bavim se sportom od svoje sedme godine, potrudio sam se da nađem neku bolju priliku za sebe, zbog toga sam došao ovdje.”

Siguran je Karoo da će u Bosni i Hercegovini uspjeti da ostvari svoje snove.

“Ako u nekoj zemlji pružite priliku nekome da se razvija u onome što on želi, što može onda sam siguran da se to može i ostvariti. Uvjeren sam da je ovo ovdje mjesto gdje ću moći naći dobru priliku da se razvijam. Drago mi je što sam upoznao ljubazne ljude, posebno trenera sa kojim radim. Nadam se da ću osvojiti medalje za Bosnu i Hercegovinu”, kazao je Karoo Mahmoud Giyani.

U Kick boks klub Gazija došao je slučajno, kako je Karoo kazao “sudbina”. Dok je bio u Sarajevu i živio na ulici pomogao mu je slučajni prolaznik i odveo ga kod trenera kik boks kluba Gazija.

“Kontaktirao je Harisa Bibera, rekao je ima jedan momak on bi želio da trenira ovdje, on je to prihvatio i tako je krenulo”, kazao je Giyani.

Pod zastavom Bosne i Hercegovine, Karoo se već jednom borio, a čvrsto vjeruje da će u Bosni i Hercegovini donijeti veliki uspjeh:

“Siguran sam da ću ostvariti uspjeh ovdje, ja se jako trudim. Provodimo sate u teretani, na treningu. Ja sam sebi postavio pitanje zašto sam ovdje. Svaku sekundu moram da mislim na ono što je moj cilj, mislim da mogu i bolje da napredujem i da mogu ostvariti značajno mjesto za Bosnu i Hercegovinu ukoliko budem imao podršku.”

Istakao je kako je Bosna i Hercegovina mirna zemlja, da su ljudi ljubazni prema gostima i vole da se druže i izlaze. No, on ne voli često da izlazi u grad jer je kako je kazao posvećen treningu i uspjehu.

Previous Belmin Mrkanović balkanskom zlatu na 5.000 dodao i srebro na 3.000 metara stipl
Next Sarajevsko preduzeće dobilo posao izgradnje žičare na planini Hajla u Rožajama

You might also like

SPORT

Elvedina Muzaferija osvojila prve bodove u Svjetskom kupu ove sezone

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija zauzela je 25. mjesto na utrci spusta u italijanskoj Cortini d’Ampezzo, čime je osvojila prve ovosezonske bodove u Svjetskom kupu, javlja Anadolu. Muzaferija je stazu

SPORT

Bosanac je danas sudio polufinale SP-a u košarci!

Svjetsko prvenstvo u košarci ušlo je u završnicu, ostalo je još finale koje će se odigrati u nedjelju. Španija je ranije danas u prvom polufinalu nakon produžetaka pobijedila Australiju 95-88,

SPORT

Sarajevski derbi među 8 fudbalskih događaja koje treba vidjeti u 2016. (Video)

Copa90, stranica zaljubljenika u sve vrste fudbala koja ima gotovo dva miliona sljedbenika na Facebooku odabrala je osam ‘praznika’ sljedeće godine koje pravi ljubitelji fudbala ne smiju propustiti. Na listi