Sarajevsko preduzeće dobilo posao izgradnje žičare na planini Hajla u Rožajama

Sarajevsko preduzeće dobilo posao izgradnje žičare na planini Hajla u Rožajama

Uprava javnih radova i sarajevsko preduzeće „Strucon” potpisali su 1. jula ugovor o izradi Idejnog rješenja, Glavnog projekta i izgradnju šestosjedne isklopive žičare na Hajli, u Rožajama. Takođe, ugovorena je i izrada Idejnog rješenja ski staza na ovoj lokaciji, saopšteno je iz Vlade.

Ugovorena vrijednost izrade tehničke dokumentacije i radova je blizu devet miliona eura, koje će Vlada Crne Gore obezbijediti kroz kapitalni budžet.

“Sarajevska kompanija se obavezala da će u roku od dva mjeseca od dana potpisivanja ugovora izraditi Idejno rješenje žičare, a četiri mjeseca od njegovog prihvatanja i Glavni projekat za ovaj segment ugovora.  Na osnovu prihvaćene projektne dokumentacije, izgradnja šestosjedne isklopive žičare biće završena u roku od 18 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao”, ističu iz Vlade.

Ugovoreni rok izrade Idejnog rješenja ski staza je dva mjeseca od dana potpisivanja ugovora.

Planinski vrhovi Hajle, kako navode, prepoznati su kao atraktivna turistička destinacija, čijom će valorizacijom Rožaje postati novi centar zimskog turizma.

“Uprava javnih radova već nekoliko mjeseci realizuje zahtjevan posao izgradnje pristupne saobraćajnice od Rožaja do lokaliteta Štedim, na kojem će se nalaziti bazna stanica, u dužini od 7,2 kilometara. Najveći dio puta je pripremljen za asfaltiranje, a predstoji probijanje završne trase do Štedima” – saopćeno je.

Previous Migrant iz Irana nastupa pod zastavom Bosne i Hercegovine u kik boksu
Next Dječaci s Madagaskara pjevaju o Bosni (VIDEO)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Uručene nagrade najznačajnijim stranim investitorima u Bosni i Hercegovini (VIDEO)

  Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) uručila je nagrade najznačajnijim investitorima u Bosnu i Hercegovinu u 2018. godini, na tradicionalnoj manifestaciji „Izbor najznačajnijeg investitora u BiH”, koja je

Ekonomija/Biznis

Granit – primjer radničke borbe za svoju fabriku i posao

Jablanički Granit jedan je od simbola borbe za očuvanje radnih mjesta i radničkih prava u Hercegovini. Skoro deset godina radnici su se borili s kriminalnim nakanama da ih se uništi,

Ekonomija/Biznis

SBF: Bosna i Hercegovina nije mnogo zadužena, šanse su u poljoprivredi, energetici i turizmu

  Direktor BBI Banke Amer Bukvić i predsjednik Grupe Islamske razvojne banke (IDB) Bandar M. H. Hajjardanas su zvanično otvorili 9. Sarajevo Business Forum, koji će trajati dva dana. Bukvić je u uvodnom