EP za juniorke: Zmajice u Skenderiji savladale Litvaniju

EP za juniorke: Zmajice u Skenderiji savladale Litvaniju

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, do 18 godina, upisala je veliki trijumf u dvorani Skenderija nad favorizovanom Litvanijom rezultatom 69:67.

Zmajice su u drugom meču grupe D Evropskog prvenstva koje se održava u Sarajevu imale vrlo teškog rivala, ali su ga apsolvirale najvišom mogućom ocjenom i tako došle nadomak cilja, opstanka u A diviziji.

Litvanke su bolje otvorile meč i imale su prednost prvih 15-tak minuta, dok su bh. košarkašice držale priključak. No, onda smo iskoristili fantastičnih nekoliko minuta i u potpunosti okrenuli rezultat, prije svega koševima Dragane Zubac. Na poluvrijeme se otišlo prednošću Zmajica jednim poenom razlike.

Fantastična treća dionica dovela nas je nadomak trijumfa. Mlade bh. košarkašice su rezultatom 18:8 riješile u svoju korist ovaj dio igre i tako znatno povećale prednost.

No, iako su u jednom trenutku imale vodstvo od 13 poena razlike, zamalo su Zmajice sve prokockale u završnici. Litvanike su prišle na 68:65, ali je Zubac pogodila jedno slobodno bacanje te tako otklonila dileme o pobjedniku. Na kraju je Miknaite pogotkom zaključila konačnih 69:67 za BiH.

U našem timu najefikasnija je bila Dragana Zubac sa čak 22 poena, dok su po 13 dodale Marija Kešeljević i Ksenija Mitrić.

Kod Litvanki najviše je pokazala Justina Miknaite sa 14 poena, tri manje dodala je Brigita Sinickaite, a 10 je upisala Simona Visockaite

/SC/

Previous Ronioci očistili korito i priobalje rijeke Bune kod Mostara
Next Najstariji specializovani sajam u državi: Krajem augusta u Gradačcu Sajam šljive

You might also like

SPORT

Dijamantska liga: Pogledajte kako je Amel trčao do trećeg mjesta u Briselu

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je treće mjesto u utrci na 800 metara, s vremenom 1:45.45. Dvadesetčetvorogodišnji Kakanjac osvajanjem trećeg mjesta u Briselu završio je najuspješniju sezonu u karijeri,

SPORT

Amel Tuka: Svojoj državi želim donijeti još jednu medalju

  Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar, izjavio je da je spreman za predstojeće Evropsko dvoransko prvenstvo u Glazgovu (Škotska). “Imao sam dobre trke, zadovoljan sam rezultatima. Osvajao sam prva mjesta

SPORT

Bronza za Raića i Bosnu i Hercegovinu na Evropskom bokserskom prvenstvu U22

Na Evropskom bokserskom prvenstvu U22 za seniore koje je održano u Budvi od 10. do 20. novembra reprezentativac Bosne i Hercegovine, Dylan Raić, osvojio je bronzanu medalju u kategoriji +92kg.