Skokom bez aplauza Mostar odao počast žrtvama Srebrenice

Skokom bez aplauza Mostar odao počast žrtvama Srebrenice

Skokom bez aplauza i bacanjem cvijeća sa Starog mosta u četvrtak je u Mostaru na simboličan način odana počast žrtvama Srebrenice i obilježena 24. godišnjica srebreničkog genocida.

Skok u Neretvu izveo je dugogodišnji član Kluba skakača u vodu “Mostari” Igor Kazić, nakon što su rijeku bačeni ljiljani koji simboliziraju nevinost žrtava Srebrenice.

Kazić je poručio kako ovaj čin znači suosjećanje sa žrtvama Srebrenice, sa onima koji su izgubili svoje najmilije.

– Skokom bez aplauza želimo poručiti da susosjećamo sa svim žrtvama Srebrenice, da obilježimo taj dan te da svijet nikad ne zaboravi to što se desilo – naglasio je Kazić.

Saša Oručević iz Kluba skakača u vodu ‘Mostari’ kazao je kako taj klub svake godine tradicionalno obilježava godišnjicu srebreničkog genocida.

– Kao i svake godine na ovu tužnu godišnjicu Klub skakača u vodu “Mostari” uradi ono najmanje, ali i najviše što može, odamo počast svim žrtvama genocida uz poruku da se nikada nikome na svijetu ovo ne ponovi – kazao je Oručević.

Skok bez aplauza izvodi se u počast svim nevinim žrtvama Srebrenice i proteklog rata na teritoriji BiH, poručio je.

Izvor: Fena

Previous Klanjana dženaza namaz i obavljen ukop 33 žrtve genocida u Srebrenici
Next U Ankari obilježena 24. godišnjica genocida u Srebrenici

You might also like

NAŠI DANI

Gradačac: Proučena Dova za domovinu

Manifestacija “Dova za domovinu Bosnu i Hercegovinu” na Musalli kod spomenika “Ljiljan” na Banderi u Gradačcu, održana je danas u prisustvu velikog broja vjernika. Programu je prisustvovao reisul-ulema Islamske zajednice

NAŠI DANI

Bogićević: Htjeli su me ubijediti, primorati da se moram ponašati prije svega kao Srbin

  Na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld Bogić Bogićević je održao predavanje na temu “Glasao sam protiv vojne intervencije JNA u rješavanju jugoslavenske krize”, a uvodničar predavanja

NAŠI DANI

Svečana akademija u Janji: ˝Ima Bosne u nama i nas u Bosni˝

  Sinoć je u najvećoj povratničkoj zajednici u Bosni i Hercegovini u Janji, svečanom Akademijom u prepunom Domu kulture, obilježen Dan državnosti naše domovine Bosne i Hercegovine.  U veoma svečarskoj