“Šta nam rade naši, gdje je Kolinda, gdje je Čović? Više nikada neće dobiti izbore”

“Šta nam rade naši, gdje je Kolinda, gdje je Čović? Više nikada neće dobiti izbore”

Mostarski Aluminij ide u stečaj. Pred sjedištem HDZ-a BiH u Mostaru protestirali su nezadovoljni radnici. Jedna osoba je povrijeđena, a privedene su dvije osobe zbog napada na policijske službenike, prenose mediji.

“Lopove, lopove!”, tako su protestanti dočekali prvog čovjeka HDZ-a BiH, Dragana Čovića, nakon što je bio na sastanku s vodstvom Aluminija.

-Ivan Šakota, zaposlenik Aluminija krivi Hrvatsku. “Nek je na sramotu hrvatske javnosti, cijelog hrvatskog korpusa šta nam rade naši. Ima i naše krivice, naše rukovodstvo. Gdje je Kolinda, gdje je Čović? Sram ga bilo, ostavio je na cijedilu hrvatski narod. Neće izbore nikad više dobiti. Nek se stidi jer vlada skupa sa SDA. Svi su krivi. Ovo je sramota šta rade od nas”, kaže.

Radnici su jutros ispred HDZ-a zapalili svijeće kako bi se oprostili od propale kompanije.

“Više puta smo tražili sastanak i u središnjici HDZ-a kod predsjednika i s raznoraznim ministrima u vladi federacije, slali smo dopise, svraćali smo na ovo pažnju ima sigurno godinu dana. Međutim, nailazili smo, kao što smo jučer naišli, evo i danas na zatvorena vrata”, rekao je Romeo Biokšić, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika ”Aluminija”.

-Na sastanku Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija i predsjednika Dragana Čovića u četvrtak u Mostaru zaključeno je kako stečaj nije opcija. 

Previous Srebreničko zlato
Next Ivo izrađuje zdjele od fosiliziranog hrasta koji je izvađen iz rijeka Bosne i Save (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Stav bh. akademika: Pitanje Sutorine riješiti na Međunarodnom sudu pravde

Bosni i Hercegovini treba dati poštenu šansu da spor sa Crnom Gorom u vezi sa Sutorinom bude riješen na Međunarodnom sudu pravde, jer BiH ima pravne i realne šanse da

OTPOR BOSNE

Goražde: Sjećanje na legendarnog komandanta rahmetli Zaima Imamovića

U organizaciji Udruženja za očuvanje lika i djela Zima Imamovića i saboraca, danas je prigodnim programom na Zaimovom dolu obilježena godišnjica formiranja Prvog bataljona 1. Drinske brigade Armije Republike Bosne

NAŠI DANI

Izvještaj o slobodi medija: Slovenija i Bosna najbolje ocijenjene u regiji

Izvještaj Reportera bez granica za 2019. godinu pokazao da je od zemalja bivše Jugoslavije Slovenija najnaprednija i nalazi se na 34. mjestu. Bosna i Hercegovina zauzima 63. poziciju, Hrvatska je