“Šta nam rade naši, gdje je Kolinda, gdje je Čović? Više nikada neće dobiti izbore”

“Šta nam rade naši, gdje je Kolinda, gdje je Čović? Više nikada neće dobiti izbore”

Mostarski Aluminij ide u stečaj. Pred sjedištem HDZ-a BiH u Mostaru protestirali su nezadovoljni radnici. Jedna osoba je povrijeđena, a privedene su dvije osobe zbog napada na policijske službenike, prenose mediji.

“Lopove, lopove!”, tako su protestanti dočekali prvog čovjeka HDZ-a BiH, Dragana Čovića, nakon što je bio na sastanku s vodstvom Aluminija.

-Ivan Šakota, zaposlenik Aluminija krivi Hrvatsku. “Nek je na sramotu hrvatske javnosti, cijelog hrvatskog korpusa šta nam rade naši. Ima i naše krivice, naše rukovodstvo. Gdje je Kolinda, gdje je Čović? Sram ga bilo, ostavio je na cijedilu hrvatski narod. Neće izbore nikad više dobiti. Nek se stidi jer vlada skupa sa SDA. Svi su krivi. Ovo je sramota šta rade od nas”, kaže.

Radnici su jutros ispred HDZ-a zapalili svijeće kako bi se oprostili od propale kompanije.

“Više puta smo tražili sastanak i u središnjici HDZ-a kod predsjednika i s raznoraznim ministrima u vladi federacije, slali smo dopise, svraćali smo na ovo pažnju ima sigurno godinu dana. Međutim, nailazili smo, kao što smo jučer naišli, evo i danas na zatvorena vrata”, rekao je Romeo Biokšić, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika ”Aluminija”.

-Na sastanku Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija i predsjednika Dragana Čovića u četvrtak u Mostaru zaključeno je kako stečaj nije opcija. 

Previous Srebreničko zlato
Next Ivo izrađuje zdjele od fosiliziranog hrasta koji je izvađen iz rijeka Bosne i Save (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Vlada FBiH: Potpisan ugovor o izgradnji brze ceste Prača – Goražde u vrijednosti od 8,5 miliona KM

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić i premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća potpisali su danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, Ugovor o implementaciji projekta izgradnje brze

NAŠI DANI

Državno Predsjedništvo dostavilo Program reformi NATO-u

Program reformi Bosne i Hercegovine, kojeg je Predsjedništvo BiH usvojilo 19. novembra, dostavljen je, saznaje Faktor, u sjedište NATO-a u Brisel. Dokument je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dostavilo posredstvom Misije

NAŠI DANI

Energetski summit u Neumu i poruke sa istog

Službeni dio Energetskog summita u Bosni i Hercegovini 2022. počeo je u srijedu u  Neumu, a okupio je ključne domaće, regionalne i međunarodne aktere koji će razgovarati o prijeko potrebnoj