“Šta nam rade naši, gdje je Kolinda, gdje je Čović? Više nikada neće dobiti izbore”

“Šta nam rade naši, gdje je Kolinda, gdje je Čović? Više nikada neće dobiti izbore”

Mostarski Aluminij ide u stečaj. Pred sjedištem HDZ-a BiH u Mostaru protestirali su nezadovoljni radnici. Jedna osoba je povrijeđena, a privedene su dvije osobe zbog napada na policijske službenike, prenose mediji.

“Lopove, lopove!”, tako su protestanti dočekali prvog čovjeka HDZ-a BiH, Dragana Čovića, nakon što je bio na sastanku s vodstvom Aluminija.

-Ivan Šakota, zaposlenik Aluminija krivi Hrvatsku. “Nek je na sramotu hrvatske javnosti, cijelog hrvatskog korpusa šta nam rade naši. Ima i naše krivice, naše rukovodstvo. Gdje je Kolinda, gdje je Čović? Sram ga bilo, ostavio je na cijedilu hrvatski narod. Neće izbore nikad više dobiti. Nek se stidi jer vlada skupa sa SDA. Svi su krivi. Ovo je sramota šta rade od nas”, kaže.

Radnici su jutros ispred HDZ-a zapalili svijeće kako bi se oprostili od propale kompanije.

“Više puta smo tražili sastanak i u središnjici HDZ-a kod predsjednika i s raznoraznim ministrima u vladi federacije, slali smo dopise, svraćali smo na ovo pažnju ima sigurno godinu dana. Međutim, nailazili smo, kao što smo jučer naišli, evo i danas na zatvorena vrata”, rekao je Romeo Biokšić, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika ”Aluminija”.

-Na sastanku Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija i predsjednika Dragana Čovića u četvrtak u Mostaru zaključeno je kako stečaj nije opcija. 

Previous Srebreničko zlato
Next Ivo izrađuje zdjele od fosiliziranog hrasta koji je izvađen iz rijeka Bosne i Save (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Izetbegović za HRT: Među Bošnjacima nećete naći sagovornike za etničke regije u BiH

HRT je u svom sinoćnjem Dnevniku ponovo aktuelizirao temu unutrašnjeg preustroja Bosne i Hercegovine, povezujući ovo pitanje čak i sa putem naše zemlje prema Evropskoj uniji. – BiH ne može

NAŠI DANI

Postavka u Cazinu: Čahure simboliziraju 8.372 nevine žrtve Srebrenice

  U Cazinu je danas izložena postavka s natpisom “Srebrenica 8.372”, urađena od isto toliko čahura različitog kalibra koje simboliziraju nevine srebreničke žrtve, javlja Anadolu Agency (AA). Vlasnik Spomen-sobe 5.

AGRESIJA|GENOCID|ZLOČINI

‘Na Dodikovo negiranje genocida u Srebrenici širit ćemo istinu’

Potpredsjednik bh.entiteta RS-a Ramiz Salkić izjavio je danas Feni da predsjednik RS-a Milorad Dodik provodi zadnju fazu negiranja genocida u Srebrenici, ali da će Bošnjaci širiti istinu. Dodik je predvodnik