Komandant ARBiH Ahmet Sejdić oslobođen krivice!

Komandant ARBiH Ahmet Sejdić oslobođen krivice!

Sud Bosne i Hercegovine oslobodio je nekadašnjeg komandanta Prve višegradske brigade Armije Bosne i Hercegovine (ABiH) Ahmeta Sejdića krivice za nečovječno postupanje prema civilima i ratnim zarobljenicima srpske nacionalnosti u Rudom i Goraždu, prenosi BIRN BiH.

Sejdića je nepravosnažnom presudom oslobođen krivice po 11 tačaka za nečovječno postupanje prema civilima srpske nacionalnosti, kao i ratnim zarobljenicima, pripadnicima Vojske Republike Srpske (VRS), u periodu od jula 1992. do februara 1993. godine.

“Izvedeni dokazi nisu imali dovoljnu snagu da idu na štetu optuženog, odnosno da se optuženi proglasi krivim”, kazala je predsjedavajuća sutkinja Mira Smajlović.

Suđenje Sejdiću je počelo u maju 2016. godine.

Nakon tri godine suđenja, u završnim riječima iznesenim u junu ove godine, Državno tužilaštvo je tražilo osuđujuću a Odbrana oslobađajuću presudu.

Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe.

Previous Nastavlja se bahaćenje hrvatskih ugostitelja i ponižavanje bosanskih gostiju
Next Bivši aerodrom 'Željava' postaje nova turistička atrakcija

You might also like

NAŠI DANI

Odluka kojom se donosi Zakon o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hecegovine

‘…reforme neophodne za napredovanje na putu prema integraciji u Evropsku uniju obuhvataju i izbornu reformu te da će im stoga biti potrebno pristupiti ubrzo nakon održavanja izbora‘ Jučerašnja Odluka OHR-a

NAŠI DANI

Federalni MUP nabavlja borbena oklopna vozila

Federalni MUP FBiH – Federalna uprava policije Sarajevo raspisala je tender za nabavku borbenih oklopnih vozila, saznaje Akta.ba. Procijenjena vrijednost nabavke iznosi 1.282.051,28 KM bez PDV-a. Rok isporuke je 270 dana

NAŠI DANI

Od kontrolisanih 58 zapečaćeno 55 kladionica

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine je 10. i 11. novembra 2021. godine izvršila 58 inspekcijskih nadzora kod poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost priređivanja igara na sreću klađenjem. Zbog utvrđene nepravilnosti: