Vlašić unaprjeđuje ljetnu ponudu i razvija sportski turizam

Vlašić unaprjeđuje ljetnu ponudu i razvija sportski turizam

Novoizgrađeni nogometni stadion na Vlašiću značajno je doprinio unaprjeđenju turističke ponude te su, uz postojeću sportsku dvoranu, stvoreni svi uslovi za razvoj sportskog turizma na toj planini, izjavio je Feni direktor Turističke zajednice SBK-a Miroslav Matošević.

Matošević je istakao da se radi o strateškoj investiciji, koja je inicirana još prije 15-ak godina, a koja Vlašić otvara za ciljane skupine sportaša, sportskih klubova te rekreativaca.

– Nadamo se da će ovom investicijom ljetna turistička ponuda generisati još više dolazaka i ostvarenih noćenja. Uz višenamjensku sportsku dvoranu i kvalitetne smještajne kapacitete, ovako moderan i kvalitetan nogometni teren zaokružuje sportsko-rekreacijsku infrastrukturnu priču i sada smo spremni prihvatiti i najzahtjevnije sportske klubove u Evropi – naglasio je Matošević.

Investitori iz firme “Ozon” d.d. Travnik ističu kako je u stadion, uz pomoćne objekte i podzemnu garažu, ukupno uloženo oko 4,5 miliona maraka.

Suvlasnik firme “Ozon” Goran Šarić izjavio je novinarima da po kvaliteti podloge stadion zadovoljava sve potrebe vrhunskih sportskih ekipa.

– Ovo je trenutno FIFA 7 standard i zadovoljava sve potrebe, kako za sportske pripreme, tako i za službene utakmice. Ova vrsta podloge prva je u našoj regiji i po sigurnosti se ističe u odnosu na druge – kazao je Šarić.

Šarić je naglasio kako je stadion na Vlašiću bila najzahtjevnija i najskuplja investicija u oblasti sportskog turizma.

Previous Kamenica kod Teslića - danas više stanovnika negoli prije rata
Next Bosanske firme pete najzastupljenije među stranim subjektima u CG

You might also like

TURIZAM

Visoke temperature izmamile su brojne građane da se rashlade na nekom od sarajevskih bazena

Kupanje u jezerima, rijekama, moru, ali i bazenima – apsolutno je prihvatljivo, naročito imajući u vidu da je voda u bazenima hlorisana – ističu iz Federalnog kriznog štaba. Broj kupača

TURIZAM

Vapaj Privredne komore: Otvoriti granice za turske i arapske turiste

Privredna/Gospodarska komora FBiH uputila je hitan dopis Vijeću ministara o otvaranju granica za turiste iz Turske i zemalja Perzijskog zaljeva, a povodom odluke Vijeća donesene na sjednici, 14.07.2020. kojom se

TURIZAM

Na Jadranu uz domaće najviše bosanskih turista

Jadranski su domaćini priželjkivali pa i očekivali nešto malo više turista za božićne blagdane, ali su ih na kraju ugostili samo oko sedam hiljada, pišu hrv. mediji. Otprilike polovina su