Tramvaj s natpisom “Visit Sarajevo” kruži ulicama Beograda

Tramvaj s natpisom “Visit Sarajevo” kruži ulicama Beograda

Turistička zajednica Kantona Sarajevo u posljednje vrijeme mnogo radi na promociji Sarajeva širom regiona. Tako se ovaj put, glavni grad Bosne i Hercegovine na specifičan način promovira u Beogradu.

Naime, tramvaj s natpisom “Visit Sarajevo” počeo je da saobraća beogradskim ulicama s ciljem promocije Sarajeva kao poželjne turističke destinacije i to je ujedno najveći pokretni bilbord u Beogradu.

Glavni grad Srbije je tržište s dva miliona stanovnika i uzimajući to u obzir, veoma je atraktivna destinacija za promociju grada Sarajeva, turističkih i drugih događaja koji se ovdje održavaju.

Prema statistikama se predviđa da brendirani tramvaj s natpisom “Visit Sarajevo” vidi oko milion stanovnika dnevno, što bi moglo značajno doprinijeti još većem broju dolazaka građana iz susjedne Srbije u glavni grad Bosne i Hercegovine – navode iz TZKS.

Previous Optužbe Grabar-Kitarović utemeljene na vokabularu UZP-a
Next Alkalaj: Tvrdnje predsjednice RH neistinite i ukazuju na sumnjivu motivaciju

You might also like

TURIZAM

Vlašić privukao mnogobrojne turiste, planina koja ima dušu (VIDEO)

Vlašić je uoči Nove godine privukao mnogobrojne turiste, a po čemu je specifičan govore posjetioce ove srednjobosanske planine.

TURIZAM

Nova turistička ponuda Jajca – zip-line preko jednog od najljepših vodopada na svijetu

Subota, 4. juli/srpanj 2020. godine zasigurno će ostati kao veoma značajan datum u turističkoj ponudi grada Jajca. Naime, sutra će biti otvorena jedna od najznačajnijih turističkih atraktivnosti u ovoj sezoni

TURIZAM

U toku opsežni radovi na uređenju Boračkog jezera pred turističku sezonu

Općina Konjic ovih dana provodi intenzivne aktivnosti na uređenju Boračkog jezera, kako bi ovo prirodno jezero spremno dočekalo goste u novom ruhu. U ovoj fazi na lokalitetu plaže „ Prenj