U subotu skokovi na Bentbaši – Najbolji skakači ponovo u Sarajevu

U subotu skokovi na Bentbaši – Najbolji skakači ponovo u Sarajevu

Osim obilaska prirodnih ljepota i raznih turističkih atrakcija, stanovnici Bosne i Hercegovine, ali i turisti, često uživaju i u adrenalinskim sportovima poput skokova u vodu.

Oni koji nemaju hrabrosti probati, rado gledaju profesionalce kako to rade, a u tome će uživati već u subotu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine!

U organizaciji Udruženja za promociju sporta i turizma „SporTur“ iz Sarajeva, po peti put bit će održano takmičenje u skokovima u vodu „BENTBAŠA CLIFF DIVING 2019” s početkom u 14 sati.

Bentbaša je dio Sarajeva, uz tok Miljacke, koji je dobio naziv po brani ili bentu. Dugo je bilo i najpoznatije, sarajevsko kupalište. Danas se na ovom mjestu nalaze bazen i brana. Posljednjih godina se na Bentbaši organizuje i takmičenje u visinskim skokovima u vodu, što okupi veliki broj Sarajlija i turista.

Ove godine bit će održani visinski – figurativni skokovi u vodu po pravilima sličnim kao i za Svjetski kup (Cliff Diving World Series) u visinskim skokovima u vodu, kao i po pravilima takmičenja u tradicionalnim skokovima u vodu. Tako će platforma s koje skakači izvode svoj skok biti postavljena na veću visinu nego što je to bilo ranijih godina.

Ova manifestacija iz godine u godinu prerasta u sve značajniji sportsko-turistički događaj, a do sada su učestvovali najuspješniji skakači iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, te Bosne i Hercegovine. I ove godine se očekuju brojni skakači, ali i publika koja će ih bodriti i uživati u njihovim akrobacijama!

Previous Milanović ogolio situaciju: Informacija je iscurila iz okruženja izraelskog predsjednika
Next Učenik iz Tuzle Tarik Džambić bronzani na Microsoftovom takmičenju u New Yorku

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Ovako izgleda morski pas koji nastanjuje bosansko more

-Želite li vidjeti morskog psa iz #BiH? Evo prilike ! Upoznajte jednog od stalnih stanovnika Neumskog zaliva – Pas čukov ili pena, Mustelus mustelus (Linnaeus, 1758) (Elasmobranchii: Carcharhiniformes: Triakidae) srednje

BH RAZGLEDNICA

Ogrešević: Cazin ima konstantan razvoj u svim segmentima

Cazin je u posljednjoj deceniji i nešto duže bilježio konstantan razvoj u svim segmentima, izjavio je za Fenu gradonačelnik Nermin Ogrešević. Dodao je da se infrastrukturno razvio i urbani i

BH RAZGLEDNICA

Dabrovi na obalama rijeka Sanskog Mosta (Video)

U Bosni i Hercegovini skoro više od stotinu godina nije bilo dabrova. Posljednjih nekoliko godina, na obalama rijeka u Sanskom Mostu, dabrovi su se pojavili u velikom broju. Izletnici koji