U subotu skokovi na Bentbaši – Najbolji skakači ponovo u Sarajevu

U subotu skokovi na Bentbaši – Najbolji skakači ponovo u Sarajevu

Osim obilaska prirodnih ljepota i raznih turističkih atrakcija, stanovnici Bosne i Hercegovine, ali i turisti, često uživaju i u adrenalinskim sportovima poput skokova u vodu.

Oni koji nemaju hrabrosti probati, rado gledaju profesionalce kako to rade, a u tome će uživati već u subotu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine!

U organizaciji Udruženja za promociju sporta i turizma „SporTur“ iz Sarajeva, po peti put bit će održano takmičenje u skokovima u vodu „BENTBAŠA CLIFF DIVING 2019” s početkom u 14 sati.

Bentbaša je dio Sarajeva, uz tok Miljacke, koji je dobio naziv po brani ili bentu. Dugo je bilo i najpoznatije, sarajevsko kupalište. Danas se na ovom mjestu nalaze bazen i brana. Posljednjih godina se na Bentbaši organizuje i takmičenje u visinskim skokovima u vodu, što okupi veliki broj Sarajlija i turista.

Ove godine bit će održani visinski – figurativni skokovi u vodu po pravilima sličnim kao i za Svjetski kup (Cliff Diving World Series) u visinskim skokovima u vodu, kao i po pravilima takmičenja u tradicionalnim skokovima u vodu. Tako će platforma s koje skakači izvode svoj skok biti postavljena na veću visinu nego što je to bilo ranijih godina.

Ova manifestacija iz godine u godinu prerasta u sve značajniji sportsko-turistički događaj, a do sada su učestvovali najuspješniji skakači iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, te Bosne i Hercegovine. I ove godine se očekuju brojni skakači, ali i publika koja će ih bodriti i uživati u njihovim akrobacijama!

Previous Milanović ogolio situaciju: Informacija je iscurila iz okruženja izraelskog predsjednika
Next Učenik iz Tuzle Tarik Džambić bronzani na Microsoftovom takmičenju u New Yorku

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Sarajevski konjanici krenuli u pohod na Ajvatovicu

Članovi konjičnog kluba “Hidalgo” jutros su iz sarajevskog parka At mejdan krenuli ka Pruscu kod Donjeg Vakufa, gdje će ovog vikenda biti održana centralna manifestacija 507. “Dani Ajvatovice”, jednog od

TURIZAM

Banovići: Parne lokomotive privlače veliki broj turista

Ljubitelji starih parnih lokomotiva iz Bosne i Hercegovine i regije danas su uživali u jedinstvenom doživljaju fotografiranja i vožnje kroz živopisne krajolike podnožja planine Konjuh u Banovićima. Vožnja u vagonima

BH RAZGLEDNICA

Američki putopisac: Sarajevo danas cvjeta, njegova multikulturalnost teško se nalazi bilo gdje u Evropi (VIDEO)

Putopisac Kevin Richberg za Huffington Post je napravio trominutnu videorazglednicu o današnjem Sarajevu u kojoj govori o transformaciji grada posljednjih 20 godina. Richberg na početku podsjeća da je Sarajevo tokom