Učenik iz Tuzle Tarik Džambić bronzani na Microsoftovom takmičenju u New Yorku

Učenik iz Tuzle Tarik Džambić bronzani na Microsoftovom takmičenju u New Yorku

Učenik JUMS Eletrotehnička škola Tuzla Tarik Džambić na svjetskom Microsoft Office Specialist takmičenju koje se održalo u New Yorku je osvojio bronzanu medalju. 

Radi se na IT takmičenju iz Microsoftovih alata: Word, Excel i PowerPoint na kojem su na nivou takmičenja u Bosni i Hercegovini pobijedio Sead Smailagić, također učenik Srednje elektrotehničke škole iz Tuzle, a pored njega i Džambića na završno takmičenje se plasirao Almir Subašić koji je kao i džambić bio najbolji u svojoj kategoriji.

Ekipa JUMS eletrotehnička škola Tuzla kao i za državno takmičenje se pripremala pod mentorstvom profesora, mr. sci. Damira Kunosića. 

Podsjećamo, na prošlogodišnejm Microsoft Office Specialist Svjetskom takmičenju, a nakon što su bili najbolji na državom takmičenju, našu državu su predstavljala tri učenika JUMS Elektrotehničke škole iz Tuzle Almedin Beganović, Tarik Džambić i Sead Smailagić, a tada je Smailagić osvojio treće mjesto i bronzanu medalju iz oblasti Excel 2016. 

Džambić koji je osvojio bronzanu medalju u oblasti Excel 2016, a pored priznanja je dobio i novčanu nagradu od 1.500 USD. 

Izvor: tuzlarije.net

Previous U subotu skokovi na Bentbaši – Najbolji skakači ponovo u Sarajevu
Next Džudo: Petar Zadro osvojio titulu evropskog univerzitetskog prvaka

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Biznis ideja srednjoškolca Tarika Jašarevića iz Tuzle proglašena najboljom na balkanskom sajmu poduzetništva

Ideja Tarika Jašarevića o proizvodu od recikliranog materijala bila je najbolji timski prijedlog na balkanskom sajmu poduzetništva održanom u Beogradu, gdje su se takmičili srednjoškolci iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske

NAŠI LJUDI

Na čudesnom tunelu pod morem radio je i Bosanac, inž. Senad Biščević

Ove subote prva vozila i putnici provest će se kroz tunel Eysturoy na Farskim otocima. I prije svečanog otvaranja ovaj je prolaz ispod Atlantskog okeana postao prava svjetska atrakcija, a

Ekonomija/Biznis

BBI Banka i ASA Banka u saradnji sa Bamcardom, prvi u BiH lansirali KVIKO: Podizanje novca bez kartice na bankomatu

Predstavnici Bosna Bank International d.d. (BBI), Bamcarda d.d. i ASA Banke d.d. Sarajevo predstavili su danas novu uslugu za slanje i podizanje novca  bez kartice – KVIKO. Riječ je o inovativnoj mobilnoj payment aplikaciji