Pripadnici OSBiH na takmičenju u Estoniji

Pripadnici OSBiH na takmičenju u Estoniji

Takmičenje „Admiral Pitka Recon Challenge 2019“ na kojem i ove godine učestvuju Oružane snage Bosne i Hercegovine uz 29 četveročlanih izviđačkih timova iz 13 različitih zemalja, počelo je 5. augusta 2019. godine u okrugu Valga u Estoniji.

Ove godine Oružane snage BiH i Bosnu i Hercegovinu predstavlja sedam naših pripadnika, od kojih jedan četveročlani tim s podrškom i jedan predstavnik OS BiH u trilateralnom timu Bosna i Hercegovina – Estonija – SAD. 

Takmičenje „Admiral Pitka Recon Challenge“ jedan je od najtežih izviđačkih izazova u svijetu na kojem Oružane snage BiH učestvuju već treći put, a u dosadašnjim takmičenjima postigli su zavidne rezultate. 



Predstavnici OS BiH se osjećaju dobro i spremni su za još jedan neprekidni četverodnevni izviđački izazov, koji uključuje prelazak nepoznatog terena sa prirodnim i vještačkim preprekama te rješavanje izviđačkih zadataka uz upotrebu svih vojničkih vještina.

I ove godine učešće naših predstavnika podržano je od strane Ureda za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini.

Previous Turista u junu za četvrtinu više nego isti mjesec lani
Next Milkos planira graditi stambeni kompleks na Pofalićima

You might also like

NAŠI DANI

Bosanska Krupa: Aktuelizirana izgradnja spomen-obilježja ‘Ljiljan’ na Ćojluku

  Inicijativa za izgradnju spomen-obilježja oslobodiocima Bosanske Krupe na Ćojluku traje već nekoliko godina, prije skoro četiri položen je i kamen temeljac, ali zbog izostanka podrše viših nivoa vlasti nikad

NAŠI DANI

S protesta u Sarajevu poslana poruka “Palestina nije sama”

Otpor u Gazi je legitiman. Moćnici koji pomažu Netanyahuu u ličnom ratu su američka administracija i međunarodni saveznici. To je njegov lični rat.  BIijela kuća i Evropska unija će odgovarati.

NAŠI DANI

Ambasada SAD-a Tegeltiji poslala kontakte proizvođača vakcina

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine dobio je pismo iz Ambasade SAD u BiH u kojem ga obavještavaju da SAD i njihov privatni sektor i dalje imaju vodeću