Milkos planira graditi stambeni kompleks na Pofalićima

Milkos planira graditi stambeni kompleks na Pofalićima

Direktor sarajevske mljekare Milkos Aldin Fakić je uoči početka javne rasprave komentarisao namjeru kompanije Green City, koja je u vlasništvu mljekare, njihovu namjeru da se na mjestu nekadašnje industrijske zone na Pofalićima gradi stambeno-poslovna zgrada.

Potvrdio je da je plan izgraditi 777 stanova, te 938 garažnih mjesta. Tvrdi da će ovaj dio Sarajeva imati koristi od ovog kompleksa.

“Dovoljan broj garažnih mjesta znači da neće smetati postojećoj infrastrukturi. Riješit će se problem uključnih i isključnih tačaka u saobraćaju. Bit će tri tačka koje će onemogućiti saobraćajne čepove”, rekao je.

Potom se osvrnuo na tvrdnju da će novoizgrađene zgrade biti opterećenje za postojeću infrastrukturu.

“Nekada je milion litara mlijeka odnosno vode se koristilo i bacalo u pogon. Mljekara ima svoju trafo stanicu”, istakao je Fakić.

Prema njegovim riječima, kompleks je namijenjen prije svega mladim ljudima, ali i svim ostalim građanima. Ukazao je na drugi sadržaj koji će tu biti.

“Bit će tu obdanište, ordinacija, igraonice, kuglana, čak i multiplex kino. Ovim stvaramo pretpostavke za moderno naselje koje će imati dosta zelenih površina – parkova. Nekadašnja lokacija mljekare je imala 5.400 metara kvadratnih, a ova će imati 3.900 metara kvadratnih”, naglasio je Fakić.

U kompleksu bi moglo živjeti do 2.500 ljudi. Maksimalno bi imao 15 spratova do 50 metara visine.

(RadioSarajevo/MiruhBosne)

Previous Pripadnici OSBiH na takmičenju u Estoniji
Next Na današnji dan rođen Alija Izetbegović, prvi predsjednik države Bosne i Hercegovine

You might also like

Ekonomija/Biznis

Počinje utrka za bosansku naftu

Ministarstvo energije i rudarstva FBiH trebalo bi naredne sedmice potpisati ugovor s firmom „IHS Global“ iz Londona, koja je izabrana za stručnog konsultanta za izradu tendera za dodjelu koncesije na

Ekonomija/Biznis

Rekordan izvoz AC Food-a u prošloj godini – povećanje za 50 posto!

  Bosanskohercegovačka prehrambena industrija AC Food povećala je izvoz u prošloj 2018. za skoro 50% u odnosu na 2017. godinu. Najvažnija tržišta za proizvode AC Food-a su SAD, Australija, Hrvatska, Slovenija,

Ekonomija/Biznis

Zlatni kupus “Iz srca Semberije”

Iz srca Semberije dolazi najukusniji kupus.  Od davnih vremena je poznato da je upravo kupus zaštitni znak Semberije, a sarma, kažu, najbolja od bijeljinskog kupusa. Ovo povrće je veoma specifično zbog