Veliki broj građana Sarajeva kurbane donirao Narodnoj kuhinji Stari Grad

Veliki broj građana Sarajeva kurbane donirao Narodnoj kuhinji Stari Grad

Veliki broj građana Sarajeva od jutarnjih sati dolazi u prostorije Narodne kuhinje Stari Grad kako bi donirali kurbansko meso za najugroženije kategorije stanovništva.

Upraviteljica kuhinje Zilha Šeta, poznatija kao Tetka Zilha, izjavila je da su sa prijemom i podjelom kurbanskog mesa počeli jako rano i sve protiče jako dobro. Već do sada, kako je kazala, vlada veliko interesovanje.

Šeta je u izjavi medijima kazala kako je kurbansko meso u Narodnu kuhinju počelo pristizati već od sedam sati. “Velika količina mesa se očekuje. Prošle godine je bilo 60 tona. S tim, što je najvažnije, mi imamo obezbijeđenu hladnjaču”, rekla je Šeta, koja je dodala da će u toj hladnjači meso biti adekvatno pohranjeno do kraja godine.

Šeta je dodala kako je na terenu veliki broj volontera koji pomažu oko donacija. Naglasila je kako se donacije i prijem kurbanskog mesa odvijaju uz nadzor veterinarskih i sanitarnih inspektora. Na terenu su i pripadnici policije.

Ove godine očekuje da će donacije kurbanskog mesa biti veće u odnosu na godinu ranije. Dodala je kako su ove godine brojne i uplate za kuhinju.

Ističe kako su se mnogi odlučili donirati novac umjesto kurbana, kako bi uposlenici Narodne kuhinje Stari Grad mogli novac iskoristiti u druge svrhe, od kupovine namirnica do plaćanja računa. 

– Građani su pred vratima čitav dan. Rijeka (ljudi, op.a.) – rekla je Šeta.

Prema njenim riječima, donacije je moguće donijeti danas do 17 sati, kao i sutra od osam do 17 sati.

Izvor: Agencije

Previous Mostarska porodica Tipura čuva tradiciju bajramskih običaja
Next Zadruga Tarevci: Nakon Holandije planiraju više tona šljive izvesti i za Tursku

You might also like

NAŠI DANI

Od povreda zadobijenih u zemljotresu preminula djevojka iz Stoca

Ženska osoba (1994) iz Stoca preminula je od povreda zadobivenih u zemljotresu koji je u petak naveče pogodio Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je iz Kantonalne bolnice “Doktor Safet Mujić“ u

NAŠI DANI

Ispred ambasade RH u Sarajevu upućeni zahtjevi zvaničnicima susjedne zemlje

Nekolicina građana okupljena oko neformalne grupe “Restart” danas je održala protest ispred ambasade Republike Hrvatske u Sarajevu. Pored posebnih zahtjeva koje su imali za visoke zvaničnike susjedne zemlje, za njenog

NAŠI DANI

Stoltenberg-Zvizdić: Bosna i Hercegovina i NATO imaju zajednički interes

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas u Briselu s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, kome je rekao da je strateški vanjskopolitički cilj Bosne i Hercegovine punopravno članstvo