Konjički klub “Krajišnik” pobjednik Memorijala „Alija Izetbegović“

Konjički klub “Krajišnik” pobjednik Memorijala „Alija Izetbegović“

Fantastičan dan kako za Konjički klub “Krajišnik” iz Velike Kladuše tako i Veliku Kladušu bila je subota, 17. august jer su odlične uspjehe ostvarila grla ovog kluba na tradicionalnim konjičkim trkama u Bihaću pod nazivom Memorijal „Alija Izetbegović“.

Naime, pobjednik 16. memorijala “Alija Izetbegović” na stazi dugoj 2.400 metara bilo je grlo „Alexandar“ iz Konjičkog kluba “Krajišnik” Velika Kladuša, a odmah iza njega kroz cilj je prošao i „Ornament”, također grlo iz Velike Kladuše. Na ovaj način drugu godinu zaredom pehar Memorijala „Alija Izetbegović“ dolazi u Veliku Kladušu što je jedan od najznačajnijih uspjeha ovog sportskog kolektiva.

Grlo „Alexandar“ do pobjede je vodio džokej Josef Parigal, dok je u sedlu grla „Ornament“ bio Goran Mešetović, koji je prošle godine na istom mjestu osvojio jubilarni 15. memorijal.

Pobjedniku je pehar i lentu predao Bakir Izetbegović, sin prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine, po kojem ovaj Memorijal i nosi ime.

Dobre uspjehe ostvarila su i druga dva grla KK „Krajišnik“. „Tango Argentino“ je u trci dužine 1.650 metara osvojio drugo mjesto, a „Endri Rapido“ u utrci dužine 2.000 metara treće mjesto.

Pored dobrih rezultata grla Konjičkog kluba “Krajišnik” i grlo „Mabrouk San“ vlasnika Refika Đogića – Cice iz Šumatca je briljiralo na trkama pa je bilo pobjednik trke u dužine 1.350 metara.

Ovi uspjesi grla iz Velike Kladuše svakako su odlična uvertira pred Velike međunarodne konjičke trke koje će 14. septembra biti održane u Velikoj Kladuši na hipodromu Drmaljevo.

16.Memorijal "Alija Izetbegović": Grlo "Aleksandar" KK "Krajišnik" pobjednik; drugo mjesto "Ornament". Drugu godinu zaredom pehar ide u Kladušu???

Gepostet von Radio Velika Kladuša am Samstag, 17. August 2019
Previous Gradačac: Održana manifestacija “Dova za domovinu”
Next Aziz-aga Šehović: Uz konje živim svoj dječački san

You might also like

SPORT

Selektor Zmajeva objavio spisak za meč s Grčkom: Povratak Bešića i Medunjanina, poziv dobio i Memišević

Selektor “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević, danas je u hotelu Evropa objavio širi spisak igrača za kvalifikacioni susret s Grčkom. Na njemu se našlo 28 imena, među kojima

SPORT

Zenica: Amel Tuka najbrži na 800 metara

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka slavio je u utrci na 800 metara na 10. međunarodnom atletskom mitingu održanom u Zenici sa vremenom 1:46:31. U utrci druge grupe za muškarce na

SPORT

Mostarski klubovi igraju najbolji fudbal u državi – Veležu prvi osvojeni kup, Zrinjskom nova titula u PLBiH

Fudbaleri Veleža iz Mostara osvojili su trofej Kupa Bosne i Hercegovine nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca u finalu protiv FK Sarajeva, javlja AA. Fudbaleri Sarajeva i Veleža večeras su u Zenici