Konjički klub “Krajišnik” pobjednik Memorijala „Alija Izetbegović“

Konjički klub “Krajišnik” pobjednik Memorijala „Alija Izetbegović“

Fantastičan dan kako za Konjički klub “Krajišnik” iz Velike Kladuše tako i Veliku Kladušu bila je subota, 17. august jer su odlične uspjehe ostvarila grla ovog kluba na tradicionalnim konjičkim trkama u Bihaću pod nazivom Memorijal „Alija Izetbegović“.

Naime, pobjednik 16. memorijala “Alija Izetbegović” na stazi dugoj 2.400 metara bilo je grlo „Alexandar“ iz Konjičkog kluba “Krajišnik” Velika Kladuša, a odmah iza njega kroz cilj je prošao i „Ornament”, također grlo iz Velike Kladuše. Na ovaj način drugu godinu zaredom pehar Memorijala „Alija Izetbegović“ dolazi u Veliku Kladušu što je jedan od najznačajnijih uspjeha ovog sportskog kolektiva.

Grlo „Alexandar“ do pobjede je vodio džokej Josef Parigal, dok je u sedlu grla „Ornament“ bio Goran Mešetović, koji je prošle godine na istom mjestu osvojio jubilarni 15. memorijal.

Pobjedniku je pehar i lentu predao Bakir Izetbegović, sin prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine, po kojem ovaj Memorijal i nosi ime.

Dobre uspjehe ostvarila su i druga dva grla KK „Krajišnik“. „Tango Argentino“ je u trci dužine 1.650 metara osvojio drugo mjesto, a „Endri Rapido“ u utrci dužine 2.000 metara treće mjesto.

Pored dobrih rezultata grla Konjičkog kluba “Krajišnik” i grlo „Mabrouk San“ vlasnika Refika Đogića – Cice iz Šumatca je briljiralo na trkama pa je bilo pobjednik trke u dužine 1.350 metara.

Ovi uspjesi grla iz Velike Kladuše svakako su odlična uvertira pred Velike međunarodne konjičke trke koje će 14. septembra biti održane u Velikoj Kladuši na hipodromu Drmaljevo.

16.Memorijal "Alija Izetbegović": Grlo "Aleksandar" KK "Krajišnik" pobjednik; drugo mjesto "Ornament". Drugu godinu zaredom pehar ide u Kladušu???

Gepostet von Radio Velika Kladuša am Samstag, 17. August 2019
Previous Gradačac: Održana manifestacija “Dova za domovinu”
Next Aziz-aga Šehović: Uz konje živim svoj dječački san

You might also like

SPORT

Štetić i Šegedin brane boje Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za OI

Seniorska taekwondo reprezentacija Bosne i Heregovine na olimpijskom kvalifikacionom turniru, koji će u aprilu ove godine biti održan u Milanu, nastupit će pojačana s novim članovima – Marijom Štetić i

SPORT

Livno domaćin jedriličarske utrke (Video)

U Livnu je počelo takmičenje u okviru kvalifikacijske utrke jedriličarskog grand prixa, čije će  finale biti održano u Španiji 2020. godine. Povjerenje livanjskom aeroklubu za organizaciju ovog značajnog takmičenja krajem

SPORT

Od bosanskog sela Svojat do NBA visina! Skauti Nurkića otkrili zahvaljujući ocu koji je sam pretukao 14 ljudi?

  Priča o tome kako je Jusuf Nurkić počeo igrati košarku nije nepoznata. Ta se legenda već godinama prepričava među fanovima, ali jedan američki novinar tek ju je nedavno čuo i fasciniran