Počela realizacija projekta izgradnje “Poslovno-sportskog centra Trnovo”

Počela realizacija projekta izgradnje “Poslovno-sportskog centra Trnovo”

Gradnjom putne infrastrukture ovih dana su počele intenzivne aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje “Poslovno-sportskog centra Trnovo” na Bjelašnici, jednog od najmodernijih u Bosni i Hercegovini.

U duhu dobre saradnje Vlade Kantona Sarajevo i Općine Trnovo, koji su prošle godine potpisali i sporazume o sufinansiranju, s desne strane na ulazu u zonu Babinog Dola, bit će izgrađen centar na površini od  11,21 hektara, na nadmorskoj visini od blizu 1.300 metara, saopćeno je iz Općine Trnovo

 U sjevernom dijelu kompleksa gradit će se nogometni teren dimenzija 80×120 metara, koji će biti pokriven prirodnom travom, te tribina od 1.000 sjedećih mjesta s istočne strane. Iza nje smještene će biti svlačionice i sanitarni čvorovi, kao i servis za posjetioce.

U produžetku terena, prema južnoj strani, planirana je izgradnja Balon hale s vještačkom travom, koji će biti pokriven balonom u zimskim mjesecima i imat će grijanje.

Također, na navedenoj lokaciji bit će napravljen i pomoćni nogometni teren, koji će, također, biti pokriven prirodnom travom. Uz to će se nalaziti po jedno igralište za mali nogomet, rukomet, košarku i odbojku, koje će se moći koristiti i zimi.

U Općini Trnovo, koja zajedno sa Vladom KS realiziraju ovaj projekt, uvjereni su da će najbolji domaći, regionalni evropski klubovi dolaziti da treniraju ovdje, te će se i na taj način proširiti turistička ponuda. Uvjereni su kako će “Poslovno-sportskog centra Trnovo” ubrzo biti jedan od glavnih sportsko – rekreacionih centara u ovom dijelu Evrope.

 Nukleus poslovno-sportskog centra čini sportska dvorana s holom i poslovnim centrom. Ona će se nalaziti u južnom dijelu, u kontaktnoj zoni s Babinim Dolom, uz poslovne objekte.

Dvorana će imati 500 mjesta za gledaoce i prateće sadržaje, dok će kapacitet hotela biti 90 ležajeva. Hotel će imati i prostorije za sastanke, polivalentnu dvoranu za konferencije, prostor za odmor i zabavu, bazen, fitness i spa, teretanu, saunu, kuglanu, te priručnu ambulantu i apoteku. Hotel će biti povezan sa sportskom dvoranom.

 Tu je i Poslovni centar, koji u funkcionalnom smislu predstavlja zaseban objekt, te je povezan s hotelom.

 Na najvišem uzvišenju na prostoru na kojem će biti izgrađen centar predviđen je restoran – vidikovac, kao i devet objekata smještajnih kapaciteta – apartmana.

 Da bi se ovaj generacijski cilj ostvario neophodno je stvoriti uvjete za investiranje, a u Trnovu očekuju podršku viših nivoa vlasti.

 Planine Bjelašnica i Igman bi trebale da budu atraktivne posjetiteljima tokom cijele godine, a Sarajevo zaslužuje ovu investicionu šansu. Realizacija kompletnog projekta bi nesumnjivo dodatno osigurala da cijeli Kanton Sarajevo postane moderna turistička destinacija, smatraju u Općini Trnovo. 

Okvirni plan sa završetak projekta je dvije i pol godine, a procijenjena vrijednost projekta je 16,9 miliona KM.

Previous Machu Picchu (Video)
Next FLYBOSNIA povezala Napulj sa Mostarom

You might also like

Ekonomija/Biznis

Kompanija BME iz Tešnja širi proizvodnju; raspisali konkurs za 50 novih radnika

  Kompanija BME u Tešnju širi proizvodnju nakon što je osigurala nove partnere za svoje proizvode. Zbog toga je kompanija sredinom ovog mjeseca raspisala konkurs za prijem 50 novih radnika.

Ekonomija/Biznis

ŽENA NA ČELU ZADRUGE KOJA OKUPLJA 950 FARMERA

  Devleta Pamukčić, direktorica je poljoprivredne zadruge “Milk Land”, koja pokriva tuzlansku regiju. Od direktorice Pamukčić smo saznali koja je tajna uspjeha modernog zadrugarstva i šta su prednosti organizovanog okupljanja

Ekonomija/Biznis

Fondacija za bolju budućnost BiH uvezuje dijasporu s bosanskim kompanijama

Iz Fondacije za bolju budućnost BiH saopćeno je da posljednjih godinu intenzivno rade na okupljanju Bosanaca i Hercegovaca koji su zbog rata život započeli u inozemstvu, gdje su danas uspješni