Katar: Firma iz Bihaća učestvuje u gradnji stadiona za SP 2022

Katar: Firma iz Bihaća učestvuje u gradnji stadiona za SP 2022

Na poziv čelnih ljudi katarskog grada Al Khora, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić posjetio je ovu katarsku lokalnu zajednicu s kojom će Grad Bihać, ukoliko Gradsko vijeće Bihać na narednoj sjednici usvoji odluku, sklopiti Sporazum o bratimljenju.

Zajedno sa gradonačelnikom Fazlićem u posjeti Al Khoru boravi i delegacija firme VS Trend na čelu sa Sabahudinom Blaževićem i Amirom Avdićem, koja u ovom gradu učestvuje u izgradnji nogometnog stadiona za Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022. godine.

„U izgradnji stadiona učestvuje oko 100 radnika iz Bihaća i eto naš grad, putem naših građana biti će dio jedne velike svjetske manifestacije kakvo je svjetsko prvenstvo u nogometu. Posebno smo sretni što u ljudima Grada Al Khor imamo prijatelje i partnere s kojima možemo surađivati u oblasti turizma i privrede i uvjeren sam da ćemo nakon bratimljenja ostvariti još bolju saradnju između ova dva grada i to u oblasti privrede gdje očekujemo investicije iz Katara“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

-Tokom posjete katarskom gradu Al Khoru bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić posjetio je i Ambasadu Bosne i Hercegovine u Kataru. U razgovoru sa ambasadoricom NJ.E. dr. Biserom Turković, gradonačelnik Fazlić upoznao se sa odnosima između naše zemlje i Katara, a posebno u svijetlu privredne, kulturne i ostale saradnje.

Skoro bratimljenjem dva grada – Al Khora i Bihaća otvoriti će vrata nastavku dugoročne saradnje dvaju gradova i njihovih stanovnika, povećanje interesa katarskih ulagača za Grad Bihać i Unsko-sanski kanton. Tu se prije svega misli na ulaganja u sektor nekretnina i projekte iz oblasti zdravstva, poljoprivrede i obrazovanja.

Previous Vlada FBiH izdvojila dodatna 2 miliona maraka za Aerodrom Bihać
Next Bihać: Osvijetljen srednjovjekovni grad 'Sokolac'

You might also like

Ekonomija/Biznis

Njemačka: Kupovna moć na “najnižem nivou svih vremena”

Ulazna vrata su zatvorena, reklame ugašene, a grijanje smanjeno. Kako trgovci štede energiju? I zašto strahuju za vlastitu egzistenciju? Troškovi energije u njemačkim trgovinama porasli su 150 posto od početka

MADE IN BOSNIA-387

Berba šljive na Majevici – dnevnice i do 100 KM

Berba i otkup šljive na Majevici u punom je jeku. Iako loša godina i smanjeni prinosi, mještani povratničkog naselja Koraj i ove će godine na europsko tržište plasirati na stotine

MADE IN BOSNIA-387

Hotići proizvedu 10-15 tona paradajza, oko 5 tona paprike; 10 hiljada presadnica

Porodica Hotić se već 14 godina bavi plasteničkom proizvodnjom, imaju 18 plastenika od po 100 metara kvadratnih. Osim svježeg povrća proizvode i rasad, a sa plasmanom nemaju problema. Na području