Bihać: Osvijetljen srednjovjekovni grad ‘Sokolac’

Bihać: Osvijetljen srednjovjekovni grad ‘Sokolac’

Večeras je u rad puštena probna rasvjeta koja će ubuduće osvjetljavati srednjovjekovni grad “Sokolac”. Ovaj projekat rezultat je donacije preduzeća MIG elektro građanima Bihaća putem Zavoda za prostorno uređenje grada Bihaća.

Incijativom Turističke zajednice posljednjih mjeseci sprovode se mnoge aktivnosti koje za cilj imaju revitalizaciju grada Sokolac. Većina se finansira iz donatorskih sredstava i željom mnogih građana koji svojim radom žele doprinjeti revitalizaciji ovog grada.

Večerašnje puštanje rasvjete upravo je jedna od takvih aktivnosti, a rezultat je donacije preduzeća koje je posljednjih mjeseci obavljalo poslove rekonstrukcije dotrajalih rasvjetnih stubova i rasvjete u gradu Bihaću koja se posljednjih godina pokazala kao veliki problem i samim tim uticala na sam kvalitet života građana ovog grada. Zahvaljujući dobroj suradnji sa Zavodom za prostorno uređenje grada Bihaća forma MIG donirala je projekat osvjetljenja kulturnog spomenika Sokolac građanima grada Bihaća. Tako je večeras puštena probna rasvjeta na ovoj, nadaju se mnogi, budućoj turističkoj atrakciji.

Narednih dana radit će se na uočavanju nedostataka kako bi ovaj projekat zaživio u punom obimu te će se pristupiti i dodatnom osvjetljavanu ukoliko bude potrebe.

Turistička zajednica Grada Bihaća zahvaljuje se svima koji ulažu bilo kakve napore kako bi Stari grad Sokolac u budućnosti bio dostupan turistima.

Previous Katar: Firma iz Bihaća učestvuje u gradnji stadiona za SP 2022
Next Predstavljena knjiga "Svjetlost istine Crkve bosanske"

You might also like

NAŠI DANI

Mladi Mostara očistili nekoliko naselja: ‘Cilj je probuditi svijest građana. Da svi zasučemo rukave i krenemo u akciju’

Mladi Mostara akcijom “Od mosta do mosta” čiste grad i podižu svijest građana U organizaciji Info servisa za mlade Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Mostar u suradnji sa Unijom studenata Univerziteta

BH RAZGLEDNICA

Na zeničkom izletištu Smetovi posađeno 600 sadnica

Šest stotina sadnica posađeno je na lokalitetu zeničkog izletišta Smetovi tokom vikenda od strane članova Saveza izviđača Grada Zenica. Na inicijativu UNDP i u organizaciji Gradske uprave Zenica, stotinu osamdeset

BAŠTINA

Sat na sarajevskoj Sahat-kuli jedini na svijetu mjeri lunarno vrijeme (VIDEO)

  Sat na sarajevskoj Sahat-kuli jedini je na svijetu koji mjeri lunarno vrijeme, po kojem se ravnaju islamske molitve, a mehanizam na ovom simbolu sa Baščaršije iz Londona su 1876.