Na “Cazinskom sajmu” preko stotinu izlagača, domaća hrana, vožnja fijakerom

Na “Cazinskom sajmu” preko stotinu izlagača, domaća hrana, vožnja fijakerom

Danas je svečano otvorena 18. Kantonalna izložba stočarstva „Cazinski sajam“ i trajat će naredna tri dana, piše cazin.net.

Na Trgu Zlatnih ljiljana u okviru ove tradicionalne manifestacije predstavit će se preko stotinu domaćih i gostujućih izlagača na čijim štandovima će se naći domaći i organski proizvodi, rukotvorine i slično.

Zvanični dio programa počeo je od 10:00 sati kada su sajam posjetili prvačići i polaznici cazinskih obdaništa kojima je i ove godine bio poslužen doručak. 

Na štandu vrijednih članica Kulturno-umjetničkog društva „Stijena“, poznatih i kao izuzetno dobrih domaćica, i ove godine već od jutra se može vidjeti prava kuhinja. U prvom dijelu dana kod njih možete naručiti pravu domaću kljukušu sa sirom, bijelim lukom i domaćim izmećajem pečenu na licu mjesta u šporetu „lepuzanu“. Osim što je prodavaju po porciji (3 KM), kljukuša se može naručiti i u tepsiji (8 KM) tako da ovog petka pravi domaći doručak ili ručak možete pronaći na „Cazinskom sajmu“.

I “mliko iz kablića” se može naći na “Cazinskom sajmu”.

I "mliko iz kablića" danas se može naći na "Cazinskom sajmu". Interes za štand KUD Stijena je ogroman i njihove članice…

Gepostet von cazin.net am Freitag, 20. September 2019

Interes za štand KUD Stijena je ogroman i njihove članice od jutra vrijedno rade. Peku se kljukuše, razvijaju masnice, a brdari i kuruza su također među najtraženijim artiklima, kao i bogata domaća kalja. 

Sva sredstva koja dobiju od prodaje ovih jela, a čije cijene su zaista simbolične, namijenjena su za rad Kulturno- umjetničkog društva „Stijena“ i dalje očuvanje starih običaja i tradicije ovog kraja. 

Domaća hrana na "Cazinskom sajmu"

Gepostet von cazin.net am Freitag, 20. September 2019

Toplo preporučujemo i krug fijakerom po čaršiji po cijeni od 3 KM.

Drugi dio programa održava se od 16 sati kada će se održati takmičenje za izbor najbolje spremljene masnice odnosno maslenice, a u nastavku ovog dijela programa predstaviće se članice Kulturno- umjetničkog društva „Stijena“ sa pripremom čitavog niza domaćih krajiških jela koja će se prodavati po simboličnim cijenama. U ovom dijelu programa će nastupiti i mladi članovi KUD Stijena, a predstavitće i neke od starih krajiških običaja.

U subotu, uz izlagače, građani će moći posjetiti još jedan zabavni  dio program koji će izvesti kulturno- umjetnička društva Hasan Mujezinović i Liskovac, od 12 sati.

Istoga dana se u poslijepodnevnim satima na gradskom igralištu Alinac održava izložba pasa. Riječ je o državnoj izložbi na kojoj se predstavljaju brojne različite rase pasa s područja cijelog Unsko- sanskog kantona.

U nedjelju je, kao i uvijek, tradicionalna stočna izložba koja se održava na stočnoj pijaci u Slatinu od 10 sati.

Previous U Sarajevu svečano otvoren Međunarodni festival dokumentarnog filma AJB DOC
Next Bećirović: Vučić nije odustao od pogubne velikosrpske politike

You might also like

Ekonomija/Biznis

Povećan izvoz čokoladnih proizvoda iz naše zemlje

Iako je pandemija virusa korona negativno uticala na plasman brojnih proizvoda iz Bosne i Hercegovine na inostrana tržišta, domaći konditori u konačnici imaju razloga za zadovoljstvo, jer se izvoz slatkiša

MADE IN BOSNIA-387

Goražde: Unis Ginex povećao prihode i broj radnika

  Kompanija Unis Ginex Goražde ostvarila je prošle godine prihode od 43,7 miliona maraka a broj uposlenih je porastao na 678, saznaje BiznisInfo. Poređenja radi, Unis Ginex je 2016. imao

Ekonomija/Biznis

Brže do bosanske obale Jadrana: Gradnja ceste Stolac – Neum ulazi u završetak

Radovi na izgradnji magistralne ceste Stolac – Neum izvode se u skladu s planiranom dinamikom, a kompletna dionica dužine 36 kilometara podjeljena je na sedam lotova. Nedavno su okončani radovi