Sportsko-rekreativni centar “Ajdinovići” uskoro ponovo u funkciji

Sportsko-rekreativni centar “Ajdinovići” uskoro ponovo u funkciji

Sportsko-rekreativnom centru “Ajdinovići” ukinuta je zabrana rada, potvrđeno je za “Avaz”. Inspektorice Uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona skinule su danas plombe s vrata kuhinje i picerije u ovom objektu. 

Inspekcija je utvrdila da su nadležni u SRC “Ajdinovići” uklonili utvrđene nedostatke.

Kako je potvrđeno, u toku su pripreme za nastavak rada SRC “Ajdinovići”, prije svega zapošljavanje radnika i poduzimanje mjera radi otvorenja objekta. 

Kantonalna inspekcija Zeničko-dobojskog kantona ušla je 30. avgusta u Sportsko-rekreativni centar “Ajdinovići” i zapečatila objekt nakon što je 18 djece završilo u bolnici zbog simptoma trovanja hranom. 

Nakon tog nemilog događaja došlo je i do požara na jednom od objekata, a potom je i vasnik ovog centra najavljivao mogućnost trajnog zatvaranja SRC Ajdinovići.

“Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići se nalazi nedaleko od magistralnog puta Sarajevo-Tuzla u istoimenom mjestu Ajdinovići na području opštine Olovo. Kompleks je sagrađen 2014. godine.

Previous Tuka pred Svjetsko prvenstvo: Pokazao sam da sam spreman i za brze trke
Next U glavnom gradu Kazahstana izložba posvećena prvom bosanskom predsjedniku

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Nacionalni spomenici: Kuća Mare Popović u Gračanici

  Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika 2003. godine, proglasila je „Historijsku građevinu – Kuća Mare Popović u Gračanici“, nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. Objekat Kuća Mare Popović nalazi se u mahali

BH RAZGLEDNICA

Aziz-aga Šehović: Uz konje živim svoj dječački san

Aziz-aga Šehović je Brčak kojeg mnogi prepoznaju po njegovom hobiju, ali i načinu života – jahanju na konjima. Sigurno je svaki Brčak barem jednom godišnje susreo Aziz-agu kako prolazi sa

BH RAZGLEDNICA

Vrelo Bosne, Trebević, Skakavac i Bijambare bilježe dobru posjećenost

U okviru Kantonalne javne ustanova za zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo su Trebević, Skakavac, Vrelo Bosne i Bijambare, a upravo ta područja bilježe dobru posjećenost u ljetnom periodu, a posjetilaca