Sportsko-rekreativni centar “Ajdinovići” uskoro ponovo u funkciji

Sportsko-rekreativni centar “Ajdinovići” uskoro ponovo u funkciji

Sportsko-rekreativnom centru “Ajdinovići” ukinuta je zabrana rada, potvrđeno je za “Avaz”. Inspektorice Uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona skinule su danas plombe s vrata kuhinje i picerije u ovom objektu. 

Inspekcija je utvrdila da su nadležni u SRC “Ajdinovići” uklonili utvrđene nedostatke.

Kako je potvrđeno, u toku su pripreme za nastavak rada SRC “Ajdinovići”, prije svega zapošljavanje radnika i poduzimanje mjera radi otvorenja objekta. 

Kantonalna inspekcija Zeničko-dobojskog kantona ušla je 30. avgusta u Sportsko-rekreativni centar “Ajdinovići” i zapečatila objekt nakon što je 18 djece završilo u bolnici zbog simptoma trovanja hranom. 

Nakon tog nemilog događaja došlo je i do požara na jednom od objekata, a potom je i vasnik ovog centra najavljivao mogućnost trajnog zatvaranja SRC Ajdinovići.

“Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići se nalazi nedaleko od magistralnog puta Sarajevo-Tuzla u istoimenom mjestu Ajdinovići na području opštine Olovo. Kompleks je sagrađen 2014. godine.

Previous Tuka pred Svjetsko prvenstvo: Pokazao sam da sam spreman i za brze trke
Next U glavnom gradu Kazahstana izložba posvećena prvom bosanskom predsjedniku

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Divlji konji sa Borove glave prkose zimi (FOTO)

  Poznati bosanskohercegovački fotograf Edi Kevrić iz Jablanice jučer je boravio na Borovoj glavi u blizini Livna gdje je fotografisao krdo divljih konja. Ove graciozne životinje su uhvaćene dok su

BH RAZGLEDNICA

SARAJEVO: Rijeke ljudi u našem glavnom gradu (FOTO)

  Povodom Evropskog festivala mladih (EYOF), ali i zahvaljujući lijepom vremenu, brojne Sarajlije, ali i gosti preplavili su ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine. Foto: Avaz

BH RAZGLEDNICA

Više od 400 učesnika na Una regati (VIDEO)

Vodena karavana na rijeci Uni jutros je otpočela svoju plovidbu a više od 400 učesnika prepustilo se adreanalinu na vodi, Uni i njenim brzacima.