Sportsko-rekreativni centar “Ajdinovići” uskoro ponovo u funkciji

Sportsko-rekreativni centar “Ajdinovići” uskoro ponovo u funkciji

Sportsko-rekreativnom centru “Ajdinovići” ukinuta je zabrana rada, potvrđeno je za “Avaz”. Inspektorice Uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona skinule su danas plombe s vrata kuhinje i picerije u ovom objektu. 

Inspekcija je utvrdila da su nadležni u SRC “Ajdinovići” uklonili utvrđene nedostatke.

Kako je potvrđeno, u toku su pripreme za nastavak rada SRC “Ajdinovići”, prije svega zapošljavanje radnika i poduzimanje mjera radi otvorenja objekta. 

Kantonalna inspekcija Zeničko-dobojskog kantona ušla je 30. avgusta u Sportsko-rekreativni centar “Ajdinovići” i zapečatila objekt nakon što je 18 djece završilo u bolnici zbog simptoma trovanja hranom. 

Nakon tog nemilog događaja došlo je i do požara na jednom od objekata, a potom je i vasnik ovog centra najavljivao mogućnost trajnog zatvaranja SRC Ajdinovići.

“Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići se nalazi nedaleko od magistralnog puta Sarajevo-Tuzla u istoimenom mjestu Ajdinovići na području opštine Olovo. Kompleks je sagrađen 2014. godine.

Previous Tuka pred Svjetsko prvenstvo: Pokazao sam da sam spreman i za brze trke
Next U glavnom gradu Kazahstana izložba posvećena prvom bosanskom predsjedniku

You might also like

SPORT

Utakmica na Grbavici u znak sjećanja na Ivicu Osima

Željezničar je večeras u okviru 31. kola Premijer lige BiH dočekao ekipu Radnika iz Bijeljine, a utakmica je posvećena nedavno preminuloj legendi kluba sa Grbavice – Ivici Osimu. Utakmica je

BH RAZGLEDNICA

Dabrovi se razmnožili na Sani i pritokama

U proteklih nekoliko godina značajno se povećao broj dabrova na riječnim vodotocima u Općini Sanski Most, te se procjenjuje kako na ovim prostorima živi između trideset i četrdeset ovih vodozemaca

BH RAZGLEDNICA

Kod Sanskog Mosta podignuta velika državna zastava i otkriven Cvijet Srebrenice

Na lokalitetu kamenoloma na Zdeni kod Sanskog Mosta, na jarbolu visokom 25 metara, podignuta je najveća zastava Bosne i Hercegovine na ovim prostorima i otkriven cvijet Srebrenice u čast žrtvama