Ilidža: Otvoren novi most (Foto)

Ilidža: Otvoren novi most (Foto)

Izgradnja pješačkog mosta preko rijeke Željeznice na Ilidži je završena.

Riječ je o pješačkom mostu namijenjenom povezivanju dviju obala, tačnije jednog dijela Ilidže i industrijske zone.

Iako u blizini postoji most za pješake i vozila, on godinama nije pogodan za građane koji žele pristupiti industrijskoj zoni.

Second Slide

Izvođač  radova je bila firma Porobić d.o.o,  a podizvođač  je Pont d.o.o.Nadzor je vršila firma In, a radove je finansira Općina Ilidža.

Vrijednost  ovog projekta je 1.379.823,15 KM. Ukupna dužina mosta je 92,65,  a širina mosta je  promjenjiva i kreće se od 5,26 do 5,30 metra.

Second Slide

Pješački most je projektovan  kao kombinovani sistem. Uvođenjem konstruktivnih elemenata  ostvarena je  ideja spajanja stare ideje  rimskog mosta  sa novim idejama  i principima gradnje  i oblikovanje  mosta. U zoni ograde  postavljena je led linijske rasvjete,  te led reflektora, kao i   osvjetljenje  ispod i iznad konstrukcije.

Presjecanjem vrpce načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić, vijećnik Općinskog vijeća Fadil Lokvančić, Fikret Stambolić uposlenik Općine, te direktor firme “Pont” Adis Saničić su 27. Septembra ozvaničili završetak radova, te svečano otvorili novoizgrađeni most.

Previous Transportno carstvo braće Sinanović u St. Louisu
Next Sud donio odluku: Rajković ostaje u pritvoru

You might also like

NAŠI DANI

Kartel Tito i Dino: Prepiske koje se odnose na Konakovića bosanskim sigurnosnim agencijama dostavljene su iz EUROPOL-a

Ministar vanjskih poslova i predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković pominje se u prepiskama Dženisa Kadrića, tjelohranitelja Edina Gačanina Tita, koji je u srijedu ujutro uhapšen u Sarajevu, saznaje Istraga.ba.

NAŠI DANI

Mahmutćehajić: Unutarnji sukobi u Bosni uvezeni iz vana

  Rusmir Mahmutčehajić, akademik i nekadašnji potpredsjednik Vlade Bosne i Hercegovine, gostujući na N1 televiziji  kazao je da je zemlja, prošlost, sadašnjost i budućnost zajedničko narodima u Bosni i Hercegovini.

NAŠI DANI

Fond “Bošnjaci”: Podrška učenicima povratnicima u Duvnu, Livnu i Glamoču

Predstavnici Fonda “Bošnjaci” posjetili se Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Tomislavgrad i tom prilikom za 62 učenika povratnika dodijelili jednokratnu finansijsku pomoć i dio nastavnih sredstava u iznosu od oko 5.000,00