Kismet iz Doboja Istoka pokrenuo vlastiti brend Maestro Suits

Kismet iz Doboja Istoka pokrenuo vlastiti brend Maestro Suits

Porodična firma Kismet iz Doboj Istoka, poznata po izradi odijela za italijanski Armani, pokrenuo je vlastiti brend pod nazivom Maestro Suits.

Kako je objasnio za eKapiju direktor Kismeta Armin Hasić, odijela će se izrađivati po italijanskoj tehnologiji.

– Jedini smo u Bosni i Hercegovini koji rade po italijanskoj tehnologiji. Dugo smo ulagali u ranijem periodu u ovu tehnologiju i obuku radnika. Takođe, iskustvo rada lon poslova za brend poput Armanija itekako nam je značio u kreiranju vlastitog brenda.

Kaže da su trenutni kapaciteti Kismeta proizvodnja 200 odjela dnevno.

– Postoji mogućnost za proširenje proizvodnje i to nam je svakako cilj, ali o tome je sada rano pričati. Nadamo se da će naša odijela biti dobro prihvaćena, te da ćemo uskoro razmišljati o dodatnim investicijama – istakao je Husić za eKapiju.

Materijali su vrhunskog kvaliteta, 100% vuna i uvoze se iz Italije. Hasić objašnjava da finoća materijala ide od 100s do čak 160s.

– Cjenovno ćemo biti dosta pristupačniji od brendiranih odijela iste kvalitete. Osim odijela u našem prodajnom prostoru koji smo u petak, 27. septembra, otvorili u šoping centru Intershop u Sarajevu, u ponudi će biti i košulje pod brendom Maestro Shirts, kao i kožni i drugi dodaci.

Previous Priprema zimnice: Porodica Kunovac iz Ustikoline ima pune ruke posla
Next KAKO JE BOBOVAC BIO UTVRĐEN

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Općina Tešanj: Jedan od najpozitivnijih primjera, kompanije izvoze proizvode u 60 zemalja

Direktor TRA Agencije za razvoj općine Tešanj Ismar Alagić izjavio je za Fenu da ta općina predstavlja jedan od najpozitivnijih primjera u Bosni i Hercegovini u ekonomskom smislu, budući da

Ekonomija/Biznis

Bosanska Krajina kao Trst nekada: Građani Hrvatske i Slovenije vikendom potroše stotine hiljada maraka

Iako su standardi velikih gradova i centara još predaleki za Bihać, Veliku Kladušu, Cazin – u Bosanskoj krajini, na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine – ipak u dane vikenda, ali i

MADE IN BOSNIA-387

Plantago je primjer kako je kvalitet jedini put do uspjeha

  Tržište ljekovitog bilja u Bosni i Hercegovini i dalje je, uprkos domaćim sirovinama, preplavljeno uvoznim čajevima i drugim napitcima. Takvom trendu prkosi porodična firma Plantago u kojoj ističu da