Proizvodi krajiškog Limometala krase krovove širom zemlje i svijeta

Proizvodi krajiškog Limometala krase krovove širom zemlje i svijeta

Limometal d.o.o.., prepoznatljivo je ime u Krajini i cijeloj Bosni i Hercegovini, ali i jedan od lidera na Balkanu u sektoru proizvodnje i prodaje krovno-fasadnih profilisanih limova.

Firma koja je izrasla iz samostalne radnje „Limarija Mulalić“ izuzetno uspješno posluje od 1977. godine. Od svog osnivanja, preduzeće je vođeno strategijom permanentnog ulaganja u vlastiti razvoj, kako bi se obezbijedila kompletna ponuda u djelatnosti preduzeća. Zahvaljujući tome su otvorili vrata svjetskog tržišta.

Potpis Limometala kada je u pitanju pokrivanje nose brojni poznati objekti širom BiH, Balkana, i pojedinih država u EU, a firma je ostvarila saradnje sa poznatim svjetskim kompanijama.

“Desetljeća truda, rada i stručne radne snage omogućilo je ekspanziju u ono što je danas poznato kao firma Limometal d.o.o.. Velikim trudom i stalnim zalaganjem zaposlenika firme, doveli smo proizvodni pogon na zavidan nivo, a time i podigli kvalitet svojih usluga. Danas se više fokusiramo na davanje bolje usluge proizvodnje i prodaje, a montažu proizvoda obavljamo preko svojih kooperanata.

Firma trenutno broji 22 zaposlenika, a naši proizvodi se već nalaze u rukama, ili bolje rečeno, na krovovima zadovoljnih kupaca iz država širom svijeta. Većina njih se nalazi u Evropi, a dobar dio naših proizvoda se koristio u zemljama Bliskog Istoka, SAD-a, Južne Koreje i drugih. Zahvaljujući CE certifikatu proizvodnje prema svjetskim standardnima, omogućena nam je međunarodna saradnja. Dugoročne i kratkoročne saradnje uspostavili smo sa firmama širom svijeta, poput Ecosystem Haus iz Južne Koreje, Keep Company iz Iraka, REMS Immobilien iz Njemačke, A-Group Austrija i druge. Izložbeni salon i prodaju imamo u Cazinu, na adresi Mala Lisa bb, a isporuke naših proizvoda vršimo po cijelom svijetu”, kaže direktor firme Mensur Mulalić.

Limometal se može pohvaliti bogatim portfoliom. Četrdeset godina iskustva u proizvodnji i ugradnji najkvalitetnijeg materijala na objektima, osim na hiljade porodičnih kuća i stambenih zgrada, omogućili su firmi angažman u izgradnji brojnih poznatih i značajnih objekata, kako u našoj zemlji, tako i u zemljama EU.

“U neke od referenci u našem regionu ubrajamo granične prijelaze Izačić, Rača, Karakaj i desetak drugih, najveće tržne centre u Bosni i Hercegovini poput TC Robot u 10 gradova u BiH, Gadžo Komerc Sarajevo, Tuš Bihać i drugi. FORD Servis u Puli, fabrika prerade ribe Mardešić Dugi Otok, mljekara Meggle Bihać, fabrika lijekova GALENIKA u Zemunu samo su mali dio naše referenc liste. Također, čast nam je što smo bili dio izgradnje najveće džamijske kupole u Bosni i Hercegovini u Cazinu”, nastavlja Mulalić te dodaje da je više detalja o firmi i njenom radu raspoloživo na zvaničnoj stranici https://www.limometal.com

Planovi firme i u narednih nekoliko godina podrazumijevaju unapređenje postojećih procesa, inovacija novih i proširenje asortimana proizvoda. U posljednjih pet godina Limometal se više puta širio, dva puta radi povećanja proizvodnog pogona, te radi dodavanja maloprodajne prodavnice.

“Kupcima smo omogućili kupovinu građevinskih alata i limarskih proizvoda na jednom mjestu, a u isto vrijeme ovim potezom smo znatno skratili vrijeme izdavanja robe. Naprimjer, prije 5 godina bilo nam je potrebno 30 minuta od narudžbe do izdavanja limarske galanterije, a danas kupci duplo veću količinu proizvoda mogu preuzeti za samo 5 minuta. Osim toga, uveli smo i opciju transporta naših proizvoda brzom poštom. Ukratko, jedan proces rada smo usavršili, a idućih pet godina ćemo usavršavati druge. Trenutno proširujemo jedan dio izložbenog salona. Pored modernizacije internih procesa i radnog stroja, planiramo i nastavak širenja tržišnog ućešća kako na domaćem, tako i na međunarodnom tržištu. Imamo i planove proširenja proizvodnog asortimana u potpuno novoj industriji, ali toliko o tome zasad”, govori direktor kompanije.

Kako ističe, fokus firme čine kupci. Glavni cilj poslovanja jeste da krajnji kupac bude najzadovoljniji, jer zadovoljan kupac će se uvijek vratiti. Na ovaj način gradi se krug povjerenja i mogućnost za međusobno korisnu saradnju.

“Ukoliko je kupac zadovoljan, i mi smo. Ovu ideju poslovanja gledamo kao jednu od naših najvećih prednosti. Naši kupci znaju da Limometal d.o.o posluje po međunarodnom standardu kvalitete ISO 9001, za koji smo certificirani od strane međunarodne organizacije BVQI sa sjedištem u Londonu. Od konkurencije se izdvajamo i u načinu i standardu poslovanja, u našoj inovativnosti i kreativnosti pri pronalasku najboljih rješenja za situaciju u kojoj se kupac nalazi. Naša misija je zadovoljiti potrebe kupca i pri tome koristimo sve dostupne resurse, stručan i iskusan kadar, te najkvalitetnije materijale iz EU”, riječi su Mensura Mulalića.

Društveno odgovorno poslovanje jedna je od karakteristika firme koja se trudi da pronađe načine da pomaže i unapređuje društvo u kojem se nalazi.

“Tokom godina aktivno smo uključeni u humanitarne akcije, pomažemo u izgradnji vjerskih objekata, te domova za bolesne i siromašne ljude. Ponosni smo na to što na ovaj način vraćamo dobijeno i što smo u poziciji da poboljšamo društvo koje nam daje svoje povjerenje. Omogućili smo realizaciju niza kulturnih i sportskih aktivnosti, te na razne načine pomogli muzičare, nogometne, rukometne, košarkaške i plesne klubove. Kroz košarkaški klub Limometal organizirali smo i održavanje kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u našem području”, kaže čelni čovjek ove uspješne kompanije.

Sve izraženiji problem poslodavaca u BiH jeste pronalazak adekvatne radne snage. No, u Limometalu se ne susreću sa takvim poteškoćama. 

“Ponosni smo na činjenicu da je većina naših radnih kolega s nama već duži niz godina, a nekolicina njih je s nama i preko dvadeset godina. Drugim riječima, dali smo našim radnicima razlog da ostanu, uče i rastu zajedno sa nama, bilo da se radi o visini plaće, uslovima za rad, iskustvu, ili pak čovječnošću. S druge strane, dajemo punu podršku ljudima koji bi htjeli potražiti svoju sreću u drugim krajevima Evrope i svijeta, što je, nažalost, danas veoma česta pojava u Bosni i Hercegovini i regionu”, zaključuje Mulalić.

(Akta/MiruhBosne)

Previous Tuka u finalu SP-a u Dohi (VIDEO)
Next Haške presude stigle u Informativni centar MKSJ u Sarajevu (Video)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Norvežani o kamp prikolicama Derubis: Inovacija iz Bosne – ‘Svemirski karavan’

Norveški magazin Bobil og Caravan u svom decembarskom izdanju piše o kompaniji Derubis i njihovim kamp prikolicama. U tišini, Denis Kraljević je razvio heroja, novi koncept karavana sa karoserijom automobila od poliestera

Ekonomija/Biznis

Kako i zašto započeti biznis u Bosni i Hercegovini?

  Piše: Amra Kamberović “U Bosni i Hercegovini se u posljednjih nekoliko godina mnogo priča o startup kompanijama, investitorima, akceleratorima, crowdfundingu i drugim temama koje su u svijetu aktuelne već

Ekonomija/Biznis

NOVA ILIDŽA: JOŠ JEDNA INVESTICIJA U MILIJARDAMA ?

Na području općine Ilidža, odnosno na desnoj obali rijeke Željeznice i podno planine Igman, planirana je izgradnja modernog naselja Nova Ilidža, vrijednog dvije milijarde KM, koje bi u budućnosti moglo