Haške presude stigle u Informativni centar MKSJ u Sarajevu (Video)

Haške presude stigle u Informativni centar MKSJ u Sarajevu (Video)

U Informativni centar o MKSJ Sarajevo stigla je isporuka svih ovjerenih dvojezičnih presuda koje je Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) izrekao za 24 godine svog rada kao i značajan dio bibliotekarskog fonda Tribunala.

Građa koju je Centar dobio dodatno će osnažiti njegov mandat i značaj, a time doprinijeti i procesu tranzicione pravde na ovim prostorima, borbi protiv negiranja i spriječavanja revizionizma.

Previous Proizvodi krajiškog Limometala krase krovove širom zemlje i svijeta
Next Japanske firme iz centralne Evrope namjeravaju preseliti u Bosnu

You might also like

NAŠI DANI

Sarajevska ‘trojka’ smijenila direktora Skenderije, nije pomogla ni podrška radnika, kao i uspješno poslovanje

Radnici KJP Skenderija Sarajevo predvođeni Sindikatom radnika trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine danas su na konferenciji za novinare iskazali svoje nezadovoljstvo zbog najavljene smjene direktora Skenderije Amera Kape.

NAŠI DANI

Potočari: Više od 10.000 učesnika Marša mira stiglo u Memorijalni centar (FOTO)

Među učesnicima Marša mira Nezuk – Potočari 2015 bili su i oni koji su već prešli taj put ratne 1995. godine, ali i veliki broj mladih učesnika kojima je ovo

NAŠI DANI

Nijaz Alispahić: 7. 4. 1940. – 2. 1. 2024.

Dana 2. 1. 2024. godine u Tuzli je umro istaknuti bošnjački i bosanskohercegovački književnik Nijaz Alispahić. Rođen je 7. 4. 1940. godine u Kozluku kod Zvornika. Studije maternjeg jezika i