Neočekivan poraz fudbalera u Atini: Čeka nas baraž

Neočekivan poraz fudbalera u Atini: Čeka nas baraž

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na stadionu OACA u Atini od Grčke rezultatom 1:2 u susretu 8. kola grupe J kvalifikacija za EURO 2020.

Prvu priliku na utakmici imao je bosanskohercegovački tim u 12′. Prvo je pokušaj Amera Gojaka sa gol-linije u polje izbacio Pantelis Chatzidiakos, a u nastavku akcije šut Armina Hodžića brani golman Alexandros Paschalakis.

Grci su svoju prvu priliku pretvorili u pogodak. Vangelis Pavlidis je poslao loptu iza leđa Ibrahima Šehića.

Sead Kolašinac u 35′ centrira sa lijeve strane ka Gojaku koji ovaj put loptu šalje u mrežu za 1:1.

Do kraja prvog poluvremena domaći sastav je imao još jednu priliku. Petros Mantalos je u 41′ izašao sam ispred Šehića sa lijeve strane, ali nije bio precizan iz povoljne pozicije.

Mantalos je imao još jednu odličnu priliku u 57′, a Šehić je još bolje intervenisao. Tri minute poslije Giorgos Masouras iskosa sa desne strane pogađa stativu.

Imali su Grci terensku inicijativu u drugom poluvremenu što im se isplatilo u 88′. Giannis Fetfatzidis je centrirao sa desne strane, a Adnan Kovačević sa peterca postiže autogol za konačnih 2:1 u korist Grčke.

Bosanskohercegovački reprezentativci kvalifikacije završavaju u novembru utakmicama sa Italijom i Lihtenštajnom.

Samo preko baraža na EURO 2020

Do EP-a ne možemo kroz kvalifikacije, ali srećom tu je ostvareni play-off kroz prošlogodišnju Ligu nacija kada smo osvojili grupu. Baražom su planirane dvije utakmice (polufinale i finale) u martu naredne godine, a mogući protivnici bosanske selekcije su timovi Slovačke, Welsa, S. Irske..

Previous Amel Tuka posjetio Potočare i Srebrenicu
Next Kanjon Drežanke skriva nevjerovatnu ljepotu

You might also like

SPORT

Bosanski reprezentativci na Evropskom prvenstvu u kickboxingu dosad osvojili četiri medalje

Na Evropskom prvenstvu u kickboxingu za seniore, koje se od 11. do 20. novembra održava u turskom gradu Antalya, reprezentativci Bosne i Hercegovine su u dosadašnjem toku prvenstva obezbijedili četiri

SPORT

Bogdan Boša Tanjević – Balkan je naša sudbina…

Priča o Boši Tanjević, koji uživa u gradu na Bosforu a reportaža je napravljena za Portal iBalkan.net u njegovom domu na Bešiktašu  u društvu supruge Jasne. Sam uvijek naglašava da uživa

SPORT

U subotu 117. sarajevski derbi: Iz oba tabora pozivaju navijače da dođu i uživaju u fudbalu

  Fudbaleri Sarajeva i Željezničara u subotu će na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” odigrati 117. prvenstveni vječiti derbi u kojem su bodovi neophodni objema ekipama, “bordo” timu da ostane