Komšić specijalni gost na proslavi Dana državnosti u Chicagu

Komšić specijalni gost na proslavi Dana državnosti u Chicagu

Bosanskohercegovačka zajednica u Chicagu tradicionalno obilježava sve državne praznike Bosne i Hercegovine, pa će tako na prigodan način i ove godine proslaviti i 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Ovaj put pod pokroviteljstvom bosanskohercegovačkih organizacija iz Chicaga u nedjelju, 24. novembra, bit će organizirana svečana akademija sa večerom, a specijalni gost bit će predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić – najavljeno je iz bosanskohercegovačkih organizacija u Chicagu.

Pored njega, predviđeno je da se prisutnima obrati i stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama u New Yorku ambasador Sven Alkalaj, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada Emir Ramić, bivši ambasador BiH u SAD Haris Hrle, te generalni konzul Elvir Resić.

Iz organizacionog odbora izražavaju zadovoljstvo što će na proslavi Dana državnosti Bosne i Hercegovine ugostiti nekoliko izuzetno bitnih imena, predvođenih Željkom Komšićem.

– Grupa mladih intelektualaca, koji prepremaju ovaj program nadaju se da će im se priključiti što veći broj mladih u organizaciji obilježavanja Dana državnosti. Svi prisutni moći će uživati u bogatom kulturnom programu koji priprema ova grupa – navode organizatori.

Previous Oko 350 studenata danas je pohodilo bosanski kraljevski grad Bobovac
Next Migrant ubijen i ukopan u Bileći je Seid Addou: Porodica traži prebacivanje tijela u Maroko

You might also like

NAŠI DANI

Bosanska, albanska i crnogorska dijaspora – samo naša kolektivna akcija može spriječiti Vučićev režim da ostvari svoje najzlokobnije spletke

Otvoreno pismo crnogorske, albanske i bosanske dijaspore, u kojem se uz konstataciju da se Srbija sve ratobornije ponaša, traži od Vlade SAD aktivniji angažman na Balkanu. Udruženja i predstavnici crnogorske,

NAŠI DANI

FBiH za boračku populaciju godišnje izdvaja 600 miliona KM; na zahtjev boraca i dodatnih 50 miliona

U okviru obilježavanja 27. godišnjice formiranja Armije RBiH i 14. godišnjice formiranja Drugog pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu, su delegacije svih

NAŠI DANI

Tahirović podsjeća zaboravnog Milanovića: Armija RBiH doslovno je spašavala Hrvatsku vojsku od zastoja i propasti “Oluje”

Hrvatska obilježava 28. godišnjicu vojno-policijske akcije “Oluja”, provedene od 4. do 7. avgusta 1995. godine. “Olujom” je okončana gotovo četverogodišnja pobuna dijela hrvatskih Srba koji su na širem području Like,