Nirhad Mašić zlatni na Svjetskom prvenstvu u  karateu

Nirhad Mašić zlatni na Svjetskom prvenstvu u karateu

Bosanski takmičar Nirhad Mašić osvojio je zlato na 8. Svjetskom prvenstvu u Fudokan karateu koje se ovih dana (od 1. – 3. novembra) održava u njemačkom Stuttgartu.

Nirhad je sa kolegama (Naim, Adi i Eiman) osvojio i ekipno prvo mjesto, a karatisti iz Karate Kluba ‘Gard’ Zenica osvojili su i više trećih mjesta.

“Kao prvo, čestitamo svim nasim takmičarima, kao i cijeloj reprezentaciji Bosne i Hercegovine na ostvarenom uspjehu na Svjetskom karate prvenstvu u Njemačkoj.

Mi smo ispred kluba maksimalno ponosni na ostvareni rezultat, koji po ko zna koji put dokazuje kvalitet našeg visoko rangiranog kluba po svim mogućim skalama.

Radili smo i aktivno se pripremali sa našim takmičarima za ovo prvenstvo, crpili smo svu svoju energiju kako bi sto bolje mogli prikazati materiju koja se odvijala tokom priprema.

Moramo napomenuti, da smo tokom priprema pored naših takmičara aktivno radili i sa jos 250 djece na DESET PUNKTOVA.

Na neki čudan način, uspjeli smo i uspijevamo sve to stići i biti u korak sa svim.

Drago nam je sto su nasi članovi osvjetlali obraz, prvo Domovine naše, svoj, svojih roditelja, kluba i naravno nas trenera.

Davali smo sve od sebe da bi ostvarili čak i bolje rezultate nego smo mi sami ostvarili.

Sretni smo što na ovaj način svima šaljemo poruku o kakvom se klubu radi, o kvaliteti koju naš klub pruža i naravno kvaliteti trenera naseg kluba” – istakli su treneri ovog sportskog kolektiva Orlić Adis i Nezić Almin.

-Mašiću su na zlatnoj medalji čestitale i kolege iz Asocijacije studenta Šumarskog fakulteta UNSA.

Previous Proizveli uređaje za obradu dijelova za Ferrari i Maserati
Next Jablaničanin smijenio Livnjaka: Bayern raskinuo saradnju s Kovačem

You might also like

SPORT

Bosna protiv Francuske, Norveške i Portugala na rukometnom Euru

U Erste Bank Campusu u Beču održan je žrijeb grupa za Europsko prvenstvo za rukometaše, koje će se od 10. do 26. januara 2020. održati u Austriji, Švedskoj i Norveškoj,

SPORT

Barbarez: Kolektivno jaka reprezentacija

Par dana nakon kvalifikacionog meča za SP između Grčke i Bosne i Hercegovine, koji je završen neriješno (1-1), ne prestaju komentari na utakmicu i sve ono što je bilo vezano

SPORT

Osim: Fudbalski savez Bosne i Hercegovine jedina je državna organizacija koja funkcioniše normalno

Ivica Osim, proslavljeni nekadašnji fudbaler, zatim vrhunski trener, trenutno član Odbora za posredovanje N/FS BiH, nakon niza priznanja koja je dobio tokom života, na današnjoj sjednici Izborne skupštine bosanskohercegovačkog Saveza