Sve više đaka: U Vogošći će se graditi nova osnovna škola

Sve više đaka: U Vogošći će se graditi nova osnovna škola

Općinsko vijeće Vogošća je 31.10.2019. godine na svojoj 32. redovnoj sjednici utvrdilo javni interes Općine Vogošća za osnivanje Javne ustanove osnovne škole u naselju Rosulje.

Ovom odlukom stvorene su pravne pretpostavke da se krene u gradnju ove škole. Sredstva za izradu projektne dokumentacije već su obezbijeđena.

Posljednjih godina ova lokalna zajednica bilježi porast broja upisanih učenika, tako da se javila potreba za novom osnovnom školom – pored pet postojećih.

Previous Srna: Imao sam problema u Hajduku jer je moj otac iz Bosne, neki tada nisu voljeli Bosance
Next Katalog orijentalno-islamskih rukopisa vrijedan doprinos bosanskom naslijeđu

You might also like

NAŠI DANI

Erdogan u Sarajevu: Na Kovačima odao počast prvom bosanskom predsjedniku Izetbegoviću

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan doputovao je u jednodnevnu službenu posjetu Bosni i Hercegovini Erdogan je na Međunarodni aerodrom Sarajevo doputovao u prijepodnevnim satima u petak u pratnji delegacije.

NAŠI DANI

Ustavni sud BiH: Privremeno stavljen van prave snage Zakon o nepokretnoj imovini u Rs-u

Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio je na današnjoj sjednici odluku kojom se privremeno stavlja van prave snage Zakon o nepokretnoj imovini u Republici srpskoj. Time je Ustavni sud BiH

NAŠI DANI

Prijevremeni izbori za načelnika općine u Travniku i Foči (FBiH)

Danas, 11.04.2021. godine se održavanju prijevremeni izbori za za načelnika Općine Travnik i načelnika Općine Foča (FBiH). Biračka mjesta su otvorena jutros u 07:00 a zatvaraju se večeras u 19.00