Firma iz Gradačca koja proizvodi igračke te ima 140 zaposlenih, namjerava  zaposliti još 50 radnika

Firma iz Gradačca koja proizvodi igračke te ima 140 zaposlenih, namjerava zaposliti još 50 radnika

Gradonačelnik mr. sci Edis Dervišagić u sklopu posjeta privrednim subjektima na području grada Gradačac boravio je u MZ Zelinja Srednja.

Jedna od uspješnih poslovnih priča jeste i tvornica igračaka od drveta Hasić-Drvo d.o.o. Gradačac koja zapošljava preko 140 radnika i svoje proizvode plasira na tržište  Evropske Unije. Gradonačelnik  u razgovoru sa direktorom Hasić Beširom upoznao se sa poslovanjem ove firme koja u Gradačcu radi od 1998. godine. 

okom razgovora vlasnik firme gospodin Hasić Bešir upoznao je goste sa procesom proizvodnje i stepenom organiziranosti ove firme. Značajna i ohrabrujuća je informacija, da pored 140 trenutno uposlenih radnika, ova firma namjerava proširiti kapacitete i zaposliti još 50-tak novih radnika.

Cilj posjeta uspješnim firmama na području našeg grada jeste da se upoznamo sa poslovanjem ali i sa problemima s kojim se susreću a tiču se lokalne zajednice, odnosno Grada Gradačca istakao je gradonačelnik Dervišagić.

Previous Obilježena 26. godišnjica rušenja Starog mosta u Mostaru
Next Radovi na Karauli u završnoj fazi, snimak cijele dionice (VIDEO)

You might also like

NAŠI DANI

Proljetna sjetva je počela, vremenske prilike to omogućavaju

Proljetna sjetva na području Federacije BiH zvanično počinje za desetak dana, ali je praktično već i počela jer to omogućavaju vremenske prilike.    Predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH Nedžad Bićo kazao je

Ekonomija/Biznis

Direktorica FIPA-e u Ankari: Prijateljske odnose Bosne i Hercegovine i Turske trebaju pratiti dodatna ulaganja

Direktorica FIPA-e i predsjednik Ureda za investicije pri Predsjedništvu Republike Turske dogovorili organizaciju poslovnog foruma u septembru 2022.godine u Bosni i Hercegovini Agencija za unaprijeđenje stranih investicija BiH (FIPA) potpisala

Ekonomija/Biznis

U centralnom gradu sjevero-istočne Bosne stanovi se prodaju za cijenu koja prelazi i milion maraka

Iz tuzlanske kompanije Deling Invest saopćili su da je njihov prvi stan iznad 1.000.000 KM – prodat! -Jedini preostali penthouse na objektu Banja Residence je prodat za 1,1 miolion KM.