U Zenici proizvode taktičku odjeću za specijalne jedinice širom svijeta

U Zenici proizvode taktičku odjeću za specijalne jedinice širom svijeta

Za specijalne jedinice širom svijeta kompanija Pro Textil d. o. o. iz Zenice proizvodi taktičku odjeću pod brendom UFPRO.

U prvih šest mjeseci 2019. izvezla je usluge šivanja u vrijednosti od 2,2 miliona KM, što je rast od 15 posto u odnosu na isti period 2018..

Pro Textil je osnovan 2009. godine kao predstavništvo firme UNI&FORMA iz Slovenije, sa ciljem organizacije proizvodnje u Bosni i Hercegovini i izvoza gotovih proizvoda u Sloveniju.

Danas se cjelokupna proizvodnja taktičke odjeće za specijalne jedinice širom svijeta brenda UFPRO obavlja u Bosni i Hercegovini.

Prema riječima direktora Emira Mehinagića, prije dvije godine kompanija je pokrenula i vlastiti proizvodni pogon u Fojnici, koji zapošljava 35 radnika pa broj zaposlenih, zajedno sa ostalim radnicima kod njihovih kooperanata, prelazi 300.

„Bilježimo konstantan porast proizvodnje i u vlastitom i u pogonima kooperanata. Poslovni rezultati u 2018. su na neki način prevazišli očekivanja menadžmenta. Međutim, dokazali smo da možemo još bolje, jer je naša kompanija u prvih šest mjeseci 2019. godine izvezla usluge u vrijednosti od 2.200.000 KM, što predstavlja povećanje od 15 posto u odnosu na isti period prošle godine“, kaže Mehinagić.

Njihova partnerska kompanija UNI&FORMA iz Slovenije treća je kompanija u svijetu kad je u pitanju proizvodnja i prodaja taktičke odjeće.

„Cilj nam je preuzeti lidersku poziciju. Naša misija je donijeti vrhunske taktičke proizvode brenda UFPRO do svakog vojnika na terenu, ne samo u specijalnim nego i u redovnim jedinicama. Smatramo da svi zaslužuju imati najbolju opremu koja će im olakšati ionako težak boravak na terenu. Naša kompanija želi da i vojne i policijske jedinice u BiH napokon dobiju ono što zaslužuju, a to je vrhunski kvalitet i udobnost opreme“, ističe Mehinagić.

Stvaranje ugodnog poslovnog okruženja i korektan odnos sa kupcima, kooperantima i zaposlenima, kako navodi Mehinagić, predstavlja osnovu razvoja kompanije.

Njihova vodilja od samog osnivanja je bila timski rad i pozitivna energija, što su poslovni partneri prepoznali.

„Na probleme gledamo kao na izazove iz kojih možemo izaći još jači i iskustveno obogaćeni. Tokom 10 godina poslovanja firme ostvarili smo uspješnu poslovnu saradnju sa mnogim kooperantima širom BiH. Svi naši kooperanti imaju siguran posao i naplatu svog rada, kao i stalnu tehničku podršku preko naših pet kontrolora. Mi smo u prvom redu orijentisani na čovjeka. Zadovoljan kupac, saradnik i zaposlenik naš je osnovni cilj“, tvrdi Mehinagić.

S obzirom na stalan porast zahtjeva njihovih kupaca, u ProTextilu planiraju povećanje broja zaposlenih, kako u vlastitom pogonu tako i u pogonima kooperanata.

„U 2019. godini očekujemo rast izvoza i prometa za 10 posto. Kako uvijek nastojimo da pratimo najnovije trendove u tekstilnoj industriji, najviše pažnje posvetićemo stručnom usavršavanju i uvođenju novih tehnologija u proizvodnju koje uspješno olakšavaju rad i ubrzavaju radni proces“, rekao je Mehinagić.

Izvor: Poslovne Novine

Previous BS Telecom Solutions - regionalni lider na tržištu pametnih transportnih sistema
Next Francuske fobije: Predsjednik vrijeđa okolo, ljudi na ulicama Pariza upozoravaju na rasizam

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosna i Hercegovina može biti brand br. 1 u svijetu za proizvodnju namještaja

Drvna industrija je jedna od najjačih privrednih grana Bosne i Hercegovine o čemu svjedoči i podatak da je u  prvom kvartalu ove godine pokrivenost uvoza izvozom u ovom sektoru iznosila

MADE IN BOSNIA-387

Prozori i vrata iz Srebrenika krase objekte širom Evrope

Kompanija Herceg d. o. o. Srebrenik postoji više od 30 godina. Osnivači preduzeća su braća Herceg, koji su još 1983. godine osnovali zanatsku radionicu koja će vremenom izrasti u najvećeg

Ekonomija/Biznis

110 miliona maraka vrijedan posao za Euro-Asfalt u Sloveniji

U prostorijama DARS-a (Družba za avtoceste Republike Slovenije) u Ljubljani potpisan ugovor kojim se bosanskoj kompaniji Euro-Asfalt i zvanično dalo odobrenje za početak izgradnje II. a etape autoceste Draženci –