Bosanac kojeg svi cijene u Minhenu: Salihamidžić od 2020. ima novu funkciju u Bayernu!

Bosanac kojeg svi cijene u Minhenu: Salihamidžić od 2020. ima novu funkciju u Bayernu!

Hasan Salihamidžić unapređen je iz sportskog direktora u Upravni odbor njemačkog prvaka Bayerna.

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac i nekadašnji igrač minhenskog kluba će zvanično u novi posao krenuti od ljeta 2020. godine, nakon što je prethodne tri godine uspješno radio kao sportski direktor.

Upravo odlazeći predsjednik kluba Uli Hoeness posebno cijeni Salihamidžića i smatra da bi neko poput njega trebao da bude među liderima ekipe.

“Salihamidžić je od ljeta 2017. do sada odradio odličan posao”, navodi se na sajtu Bayern.

“To se ne odnosi samo na profesionalni sektor, u kojem je on uglavnom odgovoran za sportski uspjeh posljednjih godina, već i na polju mladih i talentovanih igrača u omladinskom razvojnom centru Bayerna”, navodi se također.

“Nadzorni odbor stoga namjerava nastaviti saradnju s Hasanom Salihamidžićem i imenovati ga u Izvršni odbor od 1. jula 2020”, zaključeno je u saopštenju Bayerna.

Bracu su često i kritikovali posljednjih mjeseci, no imao je ogromnu podršku najjačih ljudi na Allianz-Areni, a čini se da oni najbolje vide šta je sve Jablaničanin uradio do sada, pa žele da bude uz klub i u godinama koje dolaze.

(SportSport/MiruhBosne)

Previous Uspješna poljoprivredna zadruga iz Tuzle: Milk Land obezbjeđuje 955 plata
Next Sejfo Šehović u 61. godini osvaja najsjajnija odličja (Video)

You might also like

SPORT

Kolašinac i Bičakčić složni: Na prvom mjestu je dres Bosne i Hercegovine

Sead Kolašinac i Ermin Bičakčić maksimalno su posvećeni treninzima i pripremama za kvalifikacione utakmice protiv Italije i Lihtenštajna. Vrijeme prije večernjeg treninga iskoristili su da za službenu stranicu Saveza otkriju

SPORT

‘Mogli smo otići na dva svjetska i dva evropska prvenstva’ (VIDEO)

Haris Medunjanin igra treću sezonu u američkoj MLS fudbalskih ligi. Za Glas Amerike govori o igranju i životu u Americi, o reprezentativnoj karijeri i prestanku igranja za nacionalni tim, kao

SPORT

Mirsad Bektić: Budući UFC prvak

Sedmični TV magazin UFC Ultimate Insider donio je intrigantnu priču o 24-godišnjem MMA borcu bh. porijekla, Mirsadu Bektiću. „Rođen u Bosni i Hercegovini, sada član American Top Teama, ovaj mladić