Bosanac kojeg svi cijene u Minhenu: Salihamidžić od 2020. ima novu funkciju u Bayernu!

Bosanac kojeg svi cijene u Minhenu: Salihamidžić od 2020. ima novu funkciju u Bayernu!

Hasan Salihamidžić unapređen je iz sportskog direktora u Upravni odbor njemačkog prvaka Bayerna.

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac i nekadašnji igrač minhenskog kluba će zvanično u novi posao krenuti od ljeta 2020. godine, nakon što je prethodne tri godine uspješno radio kao sportski direktor.

Upravo odlazeći predsjednik kluba Uli Hoeness posebno cijeni Salihamidžića i smatra da bi neko poput njega trebao da bude među liderima ekipe.

“Salihamidžić je od ljeta 2017. do sada odradio odličan posao”, navodi se na sajtu Bayern.

“To se ne odnosi samo na profesionalni sektor, u kojem je on uglavnom odgovoran za sportski uspjeh posljednjih godina, već i na polju mladih i talentovanih igrača u omladinskom razvojnom centru Bayerna”, navodi se također.

“Nadzorni odbor stoga namjerava nastaviti saradnju s Hasanom Salihamidžićem i imenovati ga u Izvršni odbor od 1. jula 2020”, zaključeno je u saopštenju Bayerna.

Bracu su često i kritikovali posljednjih mjeseci, no imao je ogromnu podršku najjačih ljudi na Allianz-Areni, a čini se da oni najbolje vide šta je sve Jablaničanin uradio do sada, pa žele da bude uz klub i u godinama koje dolaze.

(SportSport/MiruhBosne)

Previous Uspješna poljoprivredna zadruga iz Tuzle: Milk Land obezbjeđuje 955 plata
Next Sejfo Šehović u 61. godini osvaja najsjajnija odličja (Video)

You might also like

SPORT

Duel Džumhura i Bašića za finale ‘Kremlin kupa’ u Moskvi

Damir Džumhur i Mirza Bašić danas će  u historijskom  bosanskohercegovačkom ATP polufinalu, koje se igra od 14.30 sati, odlučiti o finalisti teniskog  turnira iz serije 250 – Kremlin kup u

SPORT

Trener Rome o golovima Edina Džeke: To je nešto što mogu uraditi samo najveći

Fudbaleri Rome sinoć su u prvom duelu nastavka sezone, koja je bila prekinuta duže od 100 dana zbog pandemije koronavirusa, savladali Sampdoriju sa 2:1, a do trijumfa ih je sa

SPORT

Reprezentacija u sjedećoj odbojci u pohodu na 10. titulu evropskog prvaka

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci jutros je otputovala u Poreč, gdje se od 4. do 12. novembra održava Evropsko prvenstvo u sjedećoj odbojci. Izabranici Mirze Hrustemovića pokušat će izboriti