Bosanac kojeg svi cijene u Minhenu: Salihamidžić od 2020. ima novu funkciju u Bayernu!

Bosanac kojeg svi cijene u Minhenu: Salihamidžić od 2020. ima novu funkciju u Bayernu!

Hasan Salihamidžić unapređen je iz sportskog direktora u Upravni odbor njemačkog prvaka Bayerna.

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac i nekadašnji igrač minhenskog kluba će zvanično u novi posao krenuti od ljeta 2020. godine, nakon što je prethodne tri godine uspješno radio kao sportski direktor.

Upravo odlazeći predsjednik kluba Uli Hoeness posebno cijeni Salihamidžića i smatra da bi neko poput njega trebao da bude među liderima ekipe.

“Salihamidžić je od ljeta 2017. do sada odradio odličan posao”, navodi se na sajtu Bayern.

“To se ne odnosi samo na profesionalni sektor, u kojem je on uglavnom odgovoran za sportski uspjeh posljednjih godina, već i na polju mladih i talentovanih igrača u omladinskom razvojnom centru Bayerna”, navodi se također.

“Nadzorni odbor stoga namjerava nastaviti saradnju s Hasanom Salihamidžićem i imenovati ga u Izvršni odbor od 1. jula 2020”, zaključeno je u saopštenju Bayerna.

Bracu su često i kritikovali posljednjih mjeseci, no imao je ogromnu podršku najjačih ljudi na Allianz-Areni, a čini se da oni najbolje vide šta je sve Jablaničanin uradio do sada, pa žele da bude uz klub i u godinama koje dolaze.

(SportSport/MiruhBosne)

Previous Uspješna poljoprivredna zadruga iz Tuzle: Milk Land obezbjeđuje 955 plata
Next Sejfo Šehović u 61. godini osvaja najsjajnija odličja (Video)

You might also like

SPORT

Pezer prvi na atletskom mitingu u Švedskoj

  U švedskom gradu Ljungby, danas 17. augusta, održan je međunarodni Atletski miting na kojem je učestvovao Mesud Pezer. Naš najbolji bacač kugle je bacio hitac na dužinu od 20,76m.

SPORT

Ismail Barlov isplivao i drugo finale na Svjetskom prvenstvu

Paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine Ismail Barlov izborio je jutros i drugo finale na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Mančesteru. Takmičar Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva jutros je u polufinalu discipline

SPORT

Španci snimili dokumentarni film o najboljem evropskom košarkašu

ACB, španska te ujedno i najkvalitetnija košarkaška liga u Evropi, premijerno prikazuje dokumentarni film BRATE o bosanskom košarkažu Džananu Musi. Naziv filma je na bosanskom – ‘Brate’. Musa je špansku