Najbogatiji Bosanac širi biznis u CG: Hifa Oil otvara drugu benzinsku pumpu u Podgorici

Najbogatiji Bosanac širi biznis u CG: Hifa Oil otvara drugu benzinsku pumpu u Podgorici

Hifa Oil, vodeća bosanska naftna kompanija koja je u martu ove godine otvorila svoj prvi objekat u Podgorici, na bulevaru u blizini aerodroma, najavila je otvaranje druge benzinske pumpe u Crnoj Gori, piše investitor.me.

Prema najavama, druga pumpa sa maloprodajnim objektom biće otvorena u podgoričkom naselju Tološi.

Vlasnik kompanije Hifa Oil je Izudin Ahmetlić, koji je prema američkom Forbesu najbogatiji Bosanac.

Izvršni direktor i član Uprave kompanije Hifa Oil Kenan Ahmetlić ranije je pohvalio angažovanje lokalnih vlasti prilikom izgradnje njihovog prvog multifunkcionalnog objekta.

“To smo prepoznali kao znak dobre volje i želje za povezivanjem privrede između dvije susjedne države”, kazao je Ahmetlić.

On je naveo da je Crna Gora dobila prvog privatnog distributera naftnih derivata, koji će, kako je istakao, biti balans ove robe na tržištu.

Bosanskohercegovačka privatna naftna kompanija Hifa Oil u prošloj godini je plasirala 300.000 tona naftnih derivata na tržišta 9 zemalja Evrope. Od toga je Hifa Oil Crna Gora plasirala i distribuirala 10 miliona litara naftnih derivata.

Prvi crnogorski objekat Hifa Oil-a se prostire na 5.000 kvadratnih metara i izgrađen je po internim standardima Hifa Oil – Euro Oil brenda, a pored najkvalitetnijih goriva, kupcima nudi i pranje vozila, Euro Market, kao i Caffe sa brzom hranom.

U novom objektu nalazi se i sjedište kompanije na ovom tržištu, Hifa Oil Crna Gora.

Osim benzinske pumpe u Podgorici, kompanija trenutno posjeduje još pet Hifa Oil – Euro Oil pumpi, i to u Sarajevu, Tesliću, Busovači, Banovićima i Rudom. Uskoro se očekuje i početak sa radom nove pumpe u Živinicama.

Hifa Oil je lider u prometu nafte i naftnih derivata u BiH sa 20% udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivate na domaćem, i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Slovačkoj, i u drugim zemljama regiona.

Previous Zeničani o dijaspori: Kad dođu više kukaju neg' mi (Video)
Next Istina je toliko daleka da Srbiji nema spasa

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosna i Hercegovina će praviti novu haubicu vrijednu 2 miliona maraka!

  Tvornica mašina i hidraulike „Bratstvo” iz Novog Travnika (BNT-TmiH) trebala bi uskoro početi s proizvodnjom prototipa nove samohodne haubice kalibra 155 milimetara, čiji će domet iznositi 50 kilometara, saznaje

Ekonomija/Biznis

FBiH: Poljoprivredna proizvodnja u 2020. povećana za 13,9%

Ukupna poljoprivredna proizvodnja u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2020. godini veća je za 13,9% u odnosu na 2019. godinu. Biljna proizvodnja veća je za 22,0%, a stočarstvo manje za

Ekonomija/Biznis

Bosnalijek predstavio svoj proizvod pred hiljadu njemačkih ljekara

Predstavnici Bosnalijeka su na stručnom skupu u Frankfurtu, u organizaciji Njemačkog centra za istraživanje enzima (MEF), prezentirali mogućnosti Lysobacta i drugih proizvoda utemeljenih na djelovanju lizozima i vitamina B6, a koji