Mancini: Bosna i Hercegovna se ovdje osjeća dobro, ali dat ćemo i mi sve od sebe da odigramo dobru utakmicu

Mancini: Bosna i Hercegovna se ovdje osjeća dobro, ali dat ćemo i mi sve od sebe da odigramo dobru utakmicu

Nogometna reprezentacija Italije stigla je danas u Zenicu uoči susreta devetog kola kvalifikacija za EP 2020. godine u grupi “J”, u kojem će snage omjeriti sa selekcijom Bosne i Hercegovine. Na zvaničnoj konferenciji za medije, selektor Italije Roberto Mancini rekao je kako sutra očekuje tešku, ali lijepu utakmicu, javlja AA.

Mancini je rekao kako će dati sve od sebe da njegov tim sutra odigra dobru utakmicu.

“Nemam nedoumica u vezi sa sutrašnjim sastavom igrača. Bosna i Hercegovna se ovdje osjeća dobro, ali dat ćemo i mi sve od sebe da odigramo dobru utakmicu. Veoma je važno za cijelu reprezentaciju, s obzirom da igramo protiv jedne dobre reprezentacije. Ovo je dobar test i za mlade igrače. Bosna i Hercegovina ima jaku ekipu, jaču nego Finska, a nisu prošli. Smatram da imaju šansu i kroz Ligu nacija da prođu dalje, ali sam siguran da će sutra biti jako lijepa utakmica”, rekao je Mancini.

Leonardo Bonucci, nogometaš “Juventusa” rekao je kako bi za Italiju bilo bitno da završe kvalifikacije bez poraza.

“Vrlo je važno za mene što igram. Ovo je prilika da sve utakmice tretiramo na jednak način. Bosna i Hercegovina će igrati agresivno, ali ćemo i mi igrati požrtvovano. U godinu dana se mnogo toga promijenilo. Trener Mancini je podržao tim, učinio nas još jačim. Došlo je mnogo mladih igrača. Najbolja odbrana je napad, tako ćemo igrati. Sigurni smo da će sutra biti užarena atmosfera, ali kada igramo, sve protivnike treriamo na isti način. Bilo bi nam bitno da završimo kvalifikacije bez poraza, a sigurno ćemo učiniti utakmicu teškom za Bosnu i Hercegovinu.

Edin (Džeko) je jedan od najboljih napadača, ima izvrsnu tehniku i upravo je zbog njega Italija imala problema u prvom susretu. Imamo spremnost da igramo protiv Pjanića i Džeke i drugih”, rekao je Bonucci.

Reprezentacija Italije obavit će posljednji trening od 18 sati na stadionu Bilino polje koji će za predstavnike medija biti otvoren prvih 15 minuta.

Za 19.45 planirano je i obraćanje bosanskohercegovačkog selektora Roberta Prosinečkog, a posljednji trening bh. tim obavit će od 20.30.

Poslije osam odigranih kola, Italija je lider s 24 boda, a slijede je Finska s 15, Armenija i Bosna i Hercegovina s po deset, Grčka s osam i Lihtenštajn s dva.

Susret Bosna i Hercegovina – Italija igra se u petak od 20.45 na stadionu Bilino polje u Zenici.

Previous Pobjeda bosanskih košarkašica u Rusiji
Next U Vijećnici otvorena izložba slika iz Prvog svjetskog rata 'Front na Soči'

You might also like

SPORT

Fudbal: Bosna i Sjedinjene Države odmjeriće snage u Los Angelesu

Zmajevi 18. decembra gostuju u SAD-u „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine će 18. decembra 2021. godine odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država. Meč će biti odigran na stadionu

SPORT

Smajlagić: Proces stvaranja reprezentacije Bosne i Hercegovine je daleko od gotovog, ali na dobrom smo putu

 Seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Sarajevu započinje pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Njemačkoj, gdje će u grupi igrati protiv selekcija Švedske, Nizozemske i Gruzije.

SPORT

Novi Zmaj, Danijel Milićević: Veliko mi je zadovoljstvo što sam dobio poziv za reprezentaciju

Među 26  igrača koji se nalaze na pripremama  za kvalifikacionu utakmicu sa Estonijom su Danijel Milićević (Gent) i Tomislav Tomić (Zrinjski). Oni tek čekaju da upišu svoj prvi reprezentativni nastup, ali