Mujanović: Ovo je generacija koja će nas odvesti na EP. Posljednji put smo bili dok sam još ja igrala

Mujanović: Ovo je generacija koja će nas odvesti na EP. Posljednji put smo bili dok sam još ja igrala

Naša proslavljena košarkašica Razija Mujanović sada je team manager ženskih košarkaških selekcija pri KS BiH. Popularna Raza prati ovih dana seniorsku reprezentaciju, a u ovoj generaciji vidi veliki potencijal.

-Ovih 12 ZMAJICA će dati posljednji atom snage za grb koji nose na ovom dresu! 

Ja vjerujem da je ovo “TA GENERACIJA” koja će nas odvesti na Evropsko prvenstvo! Da vas podsjetim, posljednji put smo bili na Prvenstvu 1999. godine u Poljskoj, dok sam još ja igrala. Zato pozivam sve navijače Bosne i Hercegovine, medije i institucije naše države da stanete uz ovu generaciju i podržite nas.
17. novembra 2019. godine igramo protiv Švicarske u dvorani Skenderija u Sarajevu. Ove djevojke pored toga što su odlične košarkašice, jako su vaspitane, pametne djevojke koje trebaju biti uzori našim djevojčicama i ambasadori naše Domovine u svijetu! Tamo gdje ima dosta truda i drugarstva, biće i rezultata. Idemo zajedno do cilja! – ističe Mujanović.

Nakon velike pobjede u Rusiji, Mujanović je prokomentarisala: ‘Zaledile smo Rusiju u Rusiji! Ponosna na moje djevojke. Volim te Bosno i Hercegovino!‘.

Ova bivša trofejna košarkašica navela je i pet razloga zbog kojih bi trebali podržati bosanske reprezentativke u drugom meču kvalifikacija, a koji se igra u nedjelju u Sarajevu:

-Jer imamo 12 Zmajica koje ginu za svaku loptu i zaslužuju podršku

-Jer je ulaz besplatan

-Jer je nedjelja neradni dan
-Jer nakon pobjede nad Rusijom smo korak bliže ponovnom odlasku na Evropsko prvenstvo nakon 20 godina
-Jer državni tim je iznad svega! 

Vidimo se sutra u 20:00h u Skenderiji! Zajedno do nove pobjede! – poručuje Razija Mujanović.

Previous Sjećanje na Mladena Marića: Kad ne bude Muamera! (VIDEO)
Next Obilježena 27. godišnjica početka raspuštanja logora Manjača

You might also like

SPORT

Hanna Halilović: Zahvalna sam na prilici da obučem dres Bosne i Hercegovine

Širom svijeta postoje dragulji porijeklom iz Bosne i Hercegovine, željni i motivisani da brane boje domovine. Svjedoci smo koliko puta je naša zemlja okrenula leđa našoj dijaspori, ne samo u

SPORT

Crnogorski rukometaši pobijedili Srbiju; zeleni dresovi u spomen na anti-srpske Komite iz 1918.

Nakon proglašenja nezavisnosi (2006.) i izdvajanja iz zajednice sa Srbijom, Crna Gora svakodnevno krči put svoje suverenosti. Nedavno usvojeni Zakon o vjerskim zajednicima predviđa vraćanje državi bogomolja izgrađenih do 1918.,

SPORT

Bosanske košarkašice pobjedom otvorile Eurobasket

Ženska košarkaška reprezentacija ostvarila je pobjedu na startu Evropskog prvenstva. U meču koji se igrao u francuskom Strazburu naše košarkašice bile su bolje od favorizovane selekcije Belgije – 70:55. Bosanske