Velika zastava iz Maglaja na obilježavanju Dana državnosti u Zürichu

Velika zastava iz Maglaja na obilježavanju Dana državnosti u Zürichu

Radnici maglajske kompanije Bontex na čijem je čelu Senajid Husić napravili su najveću zastavu Bosne i Hercegovine koja će se pojaviti na tlu Zapadne Evrope.

Zastava Bosne i Hercegovine veličine 12×6 metara bit će dio programa obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Švicarskoj koji organizuje organizuje zajednica “Moja BiH”.

“Moja BiH” je zajednica bosanskohercegovačkih udruženja centralne Švicarske (BKC Luzern, IBC Zürich, BKC Zug, IZBA Aargau, BKC Kula) koje su se okupile oko zajedničke ideje, a to je promovisanje nacionalnih vrijednosti Bosne i Hercegovine.

Ova unija zajednica će za Dan državnosti Bosne i Hercegovine organizirati manifestaciju na kojoj će pozvati i okupiti sve Bosance i Hercegovce kako Švicarske tako i ostalih zemalja regiona i naravno domovine Bosne i Hercegovine.

Manifestacija će biti održana 23. novembra u Stadthalle Dietikon u Zurichu.

Materijal za zastavu donirao je Adnan Bešlagić iz firme Franz Müller Textil GmbH iz Beča.

– Kompanija Bontex Maglaj, osnovana 2005. godine, proizvodi visokokvalitetne košulje koje plasira na zapadno tržište. Osnovao ju je povratnik iz Švicarske.

Previous U Mostaru obilježena godišnjica formiranja 4. korpusa Armije RBiH
Next Nova pobjeda naših košarkašica

You might also like

NAŠI DANI

Begović podržao organizaciju “Remembering Srebrenica”

Povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici danas je u Velikoj Britaniji započela komemorativna sedmica koja se održava u organizaciji britanske humanitarne organizacije “Remembering Srebrenica”. Golman naše reprezentacije Asmir Begović redovan je učesnik

NAŠI DANI

Put ka Mundijalu u Rusiji: Baždarević objavio spisak igrača za utakmicu sa Estonijom

Reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. počinje 6. septembra utakmicom sa Estonijom na „Bilinom polju“. Selektor Mehmed Baždarević je danas na press konferenciji u hotelu „Europa“ u

BH RAZGLEDNICA

Blagaj: UČENICI NA HERCEGOVOJ TVRĐAVI POVODOM DANA DRŽAVNOSTI

Učenici mostarskih osnovnih i srednjih škola u svečanom defileu sa državnim zastavama izašli su u petak na tvrđavu Herceg Stjepana Kosače u Blagaju povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine.