Šarović: Dodik aktivirao MAP i prodao Republiku srpsku

Šarović: Dodik aktivirao MAP i prodao Republiku srpsku

Predsjednik SDS-a i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović kritikovao je člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika kazavši da je aktivirao MAP i prodao Republiku srpsku, prenose agencije.

“Iako je obećavao da nikada neće prihvatiti Nacrt godišnjeg nacionalnog programa (ANP) sada je potpuno jasno da je pristankom na ovaj dokument, kako god da se on zvao, Dodik aktivirao MAP i prodao Republiku srpsku”, rekao je Šarović.

Smatra da je svojim glasom dobio mandatara ali je to platio ulaskom RS u NATO savez.

“Kojim god imenom ovaj dokument sada nazvao, a sigurno će se pravdati ovih dana da to nije to, jasno je da je Dodik prekršio rezoluciju NSRS o vojnoj neutralnosti. Time je sebe postavio visoko na sramnoj ljestvici osoba koje su donijele jednu od ključnih odluka pogubnih za interese građana i ciljeve Republike Srpske”, dodao je Šarović.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na vanrednoj sjednici održanoj danas u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara (premijera) Bosne i Hercegovine.

Na istoj sjednici Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je donijelo odluku da će u NATO sjedište u Briselu dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, u roku od jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Previous U septembru pozitivan prirodni priraštaj u 4 kantona!
Next Mogu li se Zmajevi uzdići i poletjeti na EURO?

You might also like

NAŠI DANI

Ambasador Subašić: Iz Gaze uspješno evakuirano 36 osoba, šestoro se nije pojavilo na Rafahu

Tokom noći iz Pojasa Gaze je uspješno evakuirano 36 osoba iz Bosne i Hercegovine, dok se šest osoba sa liste za evakuiranje nije pojavilo na prelazu Rafah, potvrdio je za

NAŠI DANI

Skupština Crne Gore sa 55 glasova usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Skupština Crne Gore usvojila je rezoluciju o genocidu u Srebrenici, javlja AA. Za usvajanje rezolucije glasalo je 55 poslanika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam poslanika. Rezoluciju su podržali

NAŠI DANI

Puhalo o otvaranju Karadžićevog studentskog doma: Sramota me što sam Srbin!

Na Palama je danas otvoren Studentski dom koji nosi ime po ratnom zločincu haškom optuženiku Radovanu Karadžiću, stvaraocu RS i prvom predsjedniku, a otvaranju je prisustvovao i Milorad Dodik, sadašnji predsjednik RS-a,