Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine: Srednjoškolci u Cazinu poklanjali državne zastavice

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine: Srednjoškolci u Cazinu poklanjali državne zastavice

Zastavice Bosne i Hercegovine i čestitka u povodu Dana državnosti, gesta su s kojom su članovi Vijeća učenika Prve srednje škole Cazin danas obradovali svoje sugrađane.

Naime, uz malu podršku Grada Cazina, danas su obišli gradske ustanove, prodajne i ugostiteljske objekte, ali i brojne stambene zgrade. Svima su, uz osmijeh i lijepu riječ, poklonili zastavicu naše domovine i čestitali dolazeći 25.novembar. Kako kažu, cilj im je bio doprinjeti svečanoj atmosferi, dodatno okititi grad i dati svoj doprinos obilježavanju Dana državnosti.

Da lijepa riječ i pozitivna energija uvijek budu uzvraćeni potvrdili su im sugrađani koji su, kako ističu, ovu gestu dočekali s oduševljenjem i velikim poštovanjem.

Bosna i Hercegovina je u srcima svih Cazinjana i njen Dan državnosti će, kao i uvijek, biti dostojanstveno obilježen. Svečana akademija s kulturno- umjetničkim programom održaće se u nedjelju u 16 sati u Sali Kulturnog centra, a u 15 sati biće ozvaničeno i otvorenje ulice koja je nazvana po Hamdiji Pozdercu, bosanskohercegovačkom političaru iz Cazina i predsjedniku predsjedništva nekadašnje SR Bosne i Hercegovine.

srednjoskolci
Cazin.net
Previous Selektor: Veoma nam je važno što ćemo igrati u Bosni i Hercegovini
Next Reis Kavazović: Mi smo zajednica muslimana s evropskim identitetom, iako bi neki u Evropi željeli da to nismo

You might also like

OTPOR BOSNE

Memorijalni centar na Žuči: Gradit će se spomenik, muzej, kino sala i trg

Najbolji idejni projekat Memorijalnog centra Žuč je djelo profesora Emira i Hamdije Salihovića. Oni su autori urbanističko-arhitektonsko-pejzažnog projekta a njihovo rješenje budućeg memorijalnog centra je odabrano kao najbolje, nakon provedene

NAŠI DANI

Vlada FBiH izdvojila dodatna 2 miliona maraka za Aerodrom Bihać

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj 191. sjednici u Sarajevu izmijenila Odluku o usvajanju  programa utroška sredstava za unaprjeđenje avio saobraćaja u Federaciji BiH utvrđenog Budžetom FBiH za

AGRESIJA|GENOCID|ZLOČINI

Obilježena godišnjica stradanja Hrvata u selu Trusina

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja u Trusini kod Konjica u utorak je obilježena 26. godišnjica ubistva 22 Hrvata koje su pripadnici Jedinice za posebne namjene ‘Zulfikar’ ubili 1993.