Domovini za rođendan: Tuzlanski učenici osvojili tri zlatne i jednu srebrnu medalju na takmičenja u SAD-u

Domovini za rođendan: Tuzlanski učenici osvojili tri zlatne i jednu srebrnu medalju na takmičenja u SAD-u

Učenici Richmond Park Međunarodne srednje škole u Tuzli: Enisa Kalfić, Amina Nišić i Alem Tukić u pratnji profesorice Jasmine Selimović, učestvovali su u finalnom takmičenju World Scholar´s Cup Tournament of Champions, koje je organizirano u Sjedinjenim Američkim Državama, na Yale Univerzitetu.

Ovaj kup šampiona iz cijelog svijeta koji su ostvarili najbolje rezultate na nacionalnim i regionalnim takmičenjima bio je odlična prilika da i predstavnici Bosne i Hercegovine odmjere svoje znanje sa vršnjacima iz drugih država.

Oko 6000 takmičara raspoređenih u 700 timova takmičilo se u nekoliko kategorija, kao što su: debate, pisanje eseja i kvizovi znanja.

Jaka konkurenicija, našem timu bila je dodatni motiv da pokaže sve svoje vještine i ostvari zavidne rezultate. Kući su se vratili sa tri zlatne i jednom srebrnom medaljom, koje kako kažu, poklanjaju domovini za rođendan – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Na ovu prestižnu reviju znanja učenici Richmond Park Međunarodne srednje škole iz Tuzle su se plasirali zahvaljujući odličnom plasmanu na globalnoj rundi u Hagu, Roterdamu i Amsterdamu (Holandija) koja je održana u julu ove godine.

Previous Kako se krivotvorila bosanska historija u udžbenicima bivše države
Next Učenici u Goraždu obilježavaju Dan državnosti

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Amna Muhamedović, najbolja studentica u historiji Pravnog fakulteta u Sarajevu (Video)

Da u Bosni i Hercegovini ima uspjeha i pozitivnih priča, dokaz je Amna Muhamedović, djevojka iz Maglaja s prebivalištem u Doboju koja se upisala u historiju pravnog fakulteta. I to

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Student osniva kompaniju – HAS Robotics će imati proizvodnju robotskih ruku u svrhe edukacije

  Haris Salkić iz Brčkog, prvi pobjednik takmičenja u poslovnim idejama Sarajevo Business Forum (SBF) Start-Up Challengea, namjerava u Bosni i Hercegovini pokrenuti kompaniju za proizvodnju robotske ruke.   Student Mašinskog

NAŠI DANI

Nastavnici, asistenti i studenti Mašinskog fakulteta uređuju Kampus

Na poziv dekana Mašinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli prof.dr. Denijala Sprečića, nastavljeno je uređenje i adaptacija prostorija u Kampusu Univerziteta u Tuzli čija je namjena predviđena za potrebe proširenja laboratorijskih