Učenici u Goraždu obilježavaju Dan državnosti

Učenici u Goraždu obilježavaju Dan državnosti

Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine učenici Osnovne škole ”Husein ef. Đozo” ispred zgrade škole skupa sa nastavnicima organizovali su poetsko-muzički performans koji je u sebi nosio poruku „Sretan rođendan Domovino“! te tako na najljepši način obilježili Dan državnosti BiH.

Preplitali su se i susretali stihovi i pjesme o Bosni i Hercegovini, stihovi i pjesme koje su izgovarali i pjevali učenice i učenici goraždanske škole na način i sa emocijama koje svjedoče o njihovom znanju o Bosni i Hercegovini i njenoj viševjekovnoj historiji i njihovoj ljubavi za Domovinu!

Uz učenike i njihove nastavnike, te roditelje i rodbinu, današnjem performansu  prisustvovali su i predstavnici Vlade BPK Goražde i Grada Goražda.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je 8.jpg
http://gorazde.ba/
Previous Domovini za rođendan: Tuzlanski učenici osvojili tri zlatne i jednu srebrnu medalju na takmičenja u SAD-u
Next Sarajevo u prazničnom ruhu uoči državnog praznika

You might also like

NAŠI DANI

Preminuo poznati zenički historičar i profesor Salih Jalimam

Poznati historičar, profesor na Univerzitetu u Zenici  Salih Jalimam preminuo je u petak navečer u Sarajevu. Rođen je u Zenici 30. septembra 1951. godine. U rodnom mjestu završio je osnovnu

NAŠI DANI

Niz aktivnosti u povodu dana formiranja Armije Bosne i Hercegovine u Tuzlanskom kantonu

Nizom aktivnosti ove godine na području Tuzlanskog kantona bit će obilježen 15.april, dan kada je formirana Armija Bosne i Hercegovine. Zakonom o značajnim datumima, događajima i ličnostima TK-a Dan armije

NAŠI DANI

Tuzla: Obilježena 24. godišnjica formiranja Drugog korpusa Armije RBiH

U Bosanskom kulturnom centru danas je upriličena Svečana akademija u povodu obilježavanja 24.godišnjice od osnivanja Drugog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine. Korpus je formiran u vrlo teškim vremenima 1992.