Cazin: Zanimljiva izložba na otvorenom povodom Dana državnosti

Cazin: Zanimljiva izložba na otvorenom povodom Dana državnosti

Danas su Cazinjani pozitivno iznenađeni jedinstvenom izložbom na otvorenom koja je “osvanula” u samom centru grada Cazina.

Riječ je o izložbi autora-slikara i umjetnika Husnije Topića, a koja je postavljena povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Ovo je jedan zanimljiv, umjetnički način obilježavanja ovog važnog datuma u historiji naše države.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je topic-cazin.jpg

Topić je poznat po svojim neobičnim radovima koji krase mnoge domove u Krajini, a rođen je u Cazinu 1965. godine. Bosanskohercegovački je likovni umjetnik, slikar, član ULUBIH. Živi i radi u rodnom gradu gdje i stvara svoja umjetnička djela koja izlaže u državi i inostranstvu. Zaposlen je u Osnovnoj školi “Cazin II” gdje predaje likovnu kulturu od 1990. godine.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je topic.jpg

Djelo Husnije Topića je po svemu jedinstveno i unikatno i po njegovom stvaranju prepoznaje se krajiška narav i na njegovim platnima, oslikava se veliki mukotrpan rad, pa se sve ono što osjeća i što je kroz djetinjstvo osjećao prenosi na platno jedinstvenim načinom rada.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je 20191123_120006.jpg

Pored epske tematike istraživač je bosanske etnologije, bosanskih arabeski, starih pergamenata, rukopisa i izgled drevnih građevina.

Izvor: Cazin.net

Previous Bolja veza između Tuzle i Sarajeva: Završeni svi radovi na prijevoju Karaula
Next Kanada: Povodom Dana državnosti počast našoj državi u Hamiltonu

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Pašina tabija i Počitelj bit će centar kulturno-umjetničkih dešavnja

  Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo je danas potpisala ugovor sa Ecoplan d.o.o. Mostar, kao izvršiocem projekta realizacije planiranih aktivnosti nužnih za završetak Druge faze rekonstrukcije i revitalizacije

KULTURA I UMJETNOST

BOGUMILSKO PRIHVATANJE ISLAMA -Puritanska vjera koju oni traže toliko vijekova

.. Možemo sada istumačiti psihiku bosanskih bogomila u toj dobrovoljnoj izlamizaciji. Ogorčeni na katolike i pravoslavne, kao na idolopoklonike, proganjani od kralja Tomaša i nasilno obraćani u rimsku vjeru, omraženi

KULTURA I UMJETNOST

Mural “Bosna i Hercegovina kroz historiju” (FOTO)

U prostorijama Bosanske kuće u engleskom Birminghamu oktriven je Mural , kao rezultat saradnje Bosnia UK Networka i Celebrating Sanctuary organizacije. Svečano su ga otkrili: gradonačelnik Birminghama Mohammed Azim, Dr.Azmi Waqar OBE,