Naša zemlja ponudila pomoć Albaniji nakon razornog zemljotresa

Naša zemlja ponudila pomoć Albaniji nakon razornog zemljotresa

Bosna i Hercegovina je ponudila pomoć Albaniji nakon razornog zemljotresa koji je jutros pogodio tu zemlju.

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine je putem Operativno-komunikacijskog centra 112 BiH stupilo u kontakt sa službom zaštite i spašavanja Albanije te je izražena spremnost Bosne i Hercegovine da pomogne spasiocima i narodu Albanije u potrazi za nastradalim osobama, kao i otklanjanju posljedica zemljotresa.

Očekuje se informacija iz Albanije koja vrsta pomoći je u ovom trenutku najpotrebnija, a Bosna i Hercegovina je spremna da vrlo brzo pošalje spasilački tim sa opremom za potragu i spašavanje osoba u ruševinama, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. I druge zemlje ponudile su svoju pomoć.

  • U zemljotresu koji je potresao Albaniju poginulo je desetine osoba, a prouzrokovana je imovinska šteta na objektima u više gradova te zemlje. Bolnice su zabilježile oko 600 ozljeda uslijed zemljotresa. Spasioci su na terenu…

Albansko ministarstvo odbrane saopćilo je da je potres bio 6,4 po Richterovoj skali.

Albanski institut za geološke nauke, energiju, vodu i okoliš objavio je da je epicentar zemljotresa zabilježen 15 km od grada Drača, na dubini od 38 km.

-U Bosni i Hercegovini je jutros u 10.19 sati zabilježen potres jačine 5,4 (5,2 prema mjerenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Sarajevu) stepena Richterove skale.

Zabilježena su oštećenja ne nekim objektima u Hercegovini, a potres se osjetio i u glavnom gradu.

Po podacima Euromediteranskog seizmološkog centra, epicentar zemljotresa bio je osam kilometara jugozapadno od Nevesinja.

EMSC potom bilježi više manjih potresa na području Albanije i juga naše zemlje.

Previous Mišljenja mladih: U ovu državu su neki ljudi mnogo uložili da bi je mi tako olako napustili
Next Visočki „Biofit“ proizvodi tradicionalne tjestenine, 30% proizvoda izveze u Australiju

You might also like

NAŠI DANI

Građani potpisuju krivičnu prijavu protiv Tegeltije

Građani Bosne i Hercegovine danas i naredna dva dana imaju priliku potpisati krivičnu prijavu protiv predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milana Tegeltije. Organizator ove akcije, koja je

NAŠI DANI

Pripreme za obilježavanje godišnjice osnivanja II Korpusa ARBiH

  U povodu obilježavanja godišnjice osnivanja 2. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine danas je u prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona održana konsituirajuća sjednica Organizacionog odbora za obilježavanje ovog značajnog događaja.

NAŠI DANI

Bratunčani poručili da nisu zaboravili genocid – Sutra dženaza za deset civilnih žrtava (FOTO)

Podsjećanje na ratne zločine u Bratuncu pod nazivom “Dani genocida nad Bošnjacima opštine Bratunac”, nastavljeno je danas kada su sa Ljubovijskog mosta u Drinu bačene 603 ruže, koje simboliziraju prerano