Naša zemlja ponudila pomoć Albaniji nakon razornog zemljotresa

Naša zemlja ponudila pomoć Albaniji nakon razornog zemljotresa

Bosna i Hercegovina je ponudila pomoć Albaniji nakon razornog zemljotresa koji je jutros pogodio tu zemlju.

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine je putem Operativno-komunikacijskog centra 112 BiH stupilo u kontakt sa službom zaštite i spašavanja Albanije te je izražena spremnost Bosne i Hercegovine da pomogne spasiocima i narodu Albanije u potrazi za nastradalim osobama, kao i otklanjanju posljedica zemljotresa.

Očekuje se informacija iz Albanije koja vrsta pomoći je u ovom trenutku najpotrebnija, a Bosna i Hercegovina je spremna da vrlo brzo pošalje spasilački tim sa opremom za potragu i spašavanje osoba u ruševinama, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. I druge zemlje ponudile su svoju pomoć.

  • U zemljotresu koji je potresao Albaniju poginulo je desetine osoba, a prouzrokovana je imovinska šteta na objektima u više gradova te zemlje. Bolnice su zabilježile oko 600 ozljeda uslijed zemljotresa. Spasioci su na terenu…

Albansko ministarstvo odbrane saopćilo je da je potres bio 6,4 po Richterovoj skali.

Albanski institut za geološke nauke, energiju, vodu i okoliš objavio je da je epicentar zemljotresa zabilježen 15 km od grada Drača, na dubini od 38 km.

-U Bosni i Hercegovini je jutros u 10.19 sati zabilježen potres jačine 5,4 (5,2 prema mjerenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Sarajevu) stepena Richterove skale.

Zabilježena su oštećenja ne nekim objektima u Hercegovini, a potres se osjetio i u glavnom gradu.

Po podacima Euromediteranskog seizmološkog centra, epicentar zemljotresa bio je osam kilometara jugozapadno od Nevesinja.

EMSC potom bilježi više manjih potresa na području Albanije i juga naše zemlje.

Previous Mišljenja mladih: U ovu državu su neki ljudi mnogo uložili da bi je mi tako olako napustili
Next Visočki „Biofit“ proizvodi tradicionalne tjestenine, 30% proizvoda izveze u Australiju

You might also like

NAŠI DANI

Gazi Husrev-begova medresa ispratila 469. generaciju maturanata

U Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu danas je ispraćena 469. generacija maturanata i 37. generacija maturantica medrese koja se smatra jednom od najstarijih odgojno-obrazovnih institucija u Evropi, javlja AA. U

NAŠI DANI

Stipendije Federalnog ministarstva dobila 402 studenta povratnika u RS (VIDEO)

  Studenti povratnici u bosanskohercegovački entitet RS, njih 402, dobili su stipendije za akademsku 2017./2018. godinu, što je namjenskim programom omogućilo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.  

BLOG

Vučićeve nove poruke Bošnjacima: Umjesto nekadašnjih ‘100 za jednog’, novi slogan je ‘Bolje je da sto godina razgovaramo nego da jedan dan ratujemo’

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić učestvujući na Kopaonik biznis forumu istakao je da je za dalji napredak Srbije, jako važan faktor- odnosi u regionu. “Ne pričaju na Zapadu odakle dolazi