Prosinečki nije više selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine!

Prosinečki nije više selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine!

Robert Prosinečki više nije selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je za AA Adnan Džemidžić, generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH).

“S Prosinečkim je dogovoren sporazumni raskid ugovora i on zvanično više nije selektor fudbalske ‘A’ reprezentacije Bosne i Hercegovine”, istakao je Džemidžić, a na pitanje kada će se znati ko bi ga mogao naslijediti na klupi u utakmicama baraža za EURO 2020, koje će Bosna i Hercegovina igrati u martu, odgovorio je:

“Veoma brzo. Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine trebao bi imati sjednicu već sredinom naredne sedmice”.

Prosinečki je selektor Bosne i Hercegovine postao 4. januara 2018. godine. U 22 utakmice ostvario je devet pobjeda, šest remija i sedam poraza. U UEFA Ligi nacija Diviziji “B” pobijedio je s Bosnom i Hercegovinom te osigurao baraž za EURO 2020.

Prekid saradnje s N/FS BiH ostvario je nakon očajnih nastupa u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat, gdje je naša selekcija završila kao četvrta u grupi “J”.

Previous AC Food nastavlja sa rekordima u izvozu: Tops, Maza i Petit otvorili nova tržišta
Next Diplomatski odnosi između Italije i naše zemlje uspostavljeni 1863. godine

You might also like

NAŠI DANI

Iftar u nekadašnjem kraljevskom dvoru bosanske dinastije Kotromanić (Video)

Tokom ramazana i u našoj se zemlji svakodnevno organiziraju javni iftari. Tako je ramazanska večera upriličena i u naselju Soko kod Gračanice, u nekadašnjem kraljevskom dvoru bosanske dinastije Kotromanić. Dvor

NAŠI DANI

Deschamps: Bosna i Francuska su najbolje ekipe

Selektor Fudbalske reprezentacije Francuske Didier Deschamps izjavio je da će utakmica protiv Bosne i Hercegovine biti teška, te da protivnička ekipa ima dosta kvaliteta. Utakmica trećeg kola grupe D kvalifikacija

BH RAZGLEDNICA

Snijeg očistio zrak u Sarajevu!

Ministar prostornog uređenja, građanja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo (KS) Čedomir Lukić donio je Naredbu o ukidanju druge epizode “Upozorenje” i prve epizode “Pripravnost” povećanih koncentracija zagađujućih materija u zraku