Misimović želi Magatha za selektora!

Misimović želi Magatha za selektora!

Nakon što je danas Fudbalski savez naše zemlje sporazumno raskinuo saradnju s Robertom Prosinečkim već su se u medijima počela pominjati mnoga imena trenera koji bi mogli preuzeti Zmajeve.

Kako “Avaz” saznaje, čelnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine već su stupili u kontakt s mogućim nasljednicima selektora Roberta Prosinečkog, među kojima su i poznata svjetska imena. 

To su Sven Goran Erikson (Sven-Goran Eriksson), Feliks Magat (Felix Magath), Kris Koleman (Chris Coleman), Rene Žirar (Girard) te Valter Zenga (Walter).

Savjetnik Izvršnog odbora N/FSBiH Zvjezdan Misimović i struka bosanskohercegovačke kuće fudbala navodno žele da na klupi “Zmajeva” vide, prije svih, Magata. 

Podsjetimo, poznati njemački stručnjak sa Misimovićem i Edinom Džekom osvojio je titulu u Bundesligi (2008–09) vodeći Wolfsburg.

Vodio je i Bayern, s kojim je u dvije sezone zaredom osvojio i prvenstvo i kup. Trenirao je Salihamidžića u tom klubu, kao i ranije u Hamburgu.

Iako još nema zvanične potvrde, kandidati za nasljednika Roberta Prosinečkog su i Dušan Bajević, Safet Sušić, Miroslav Ćiro Blažević, Meho Kodro, Amar Osim, Husref Musemić, Milovan Rajevac, Mladen Krstajić, Radomir Antić…   

U kuloarima se šuška i o prekomandi selektora naše mlade reprezentacije Vinka Marinovića, ali i Zlatanu Naliću.

Bosansku reprezentaciju u martu očekuje utakmica ili dvije u borbi za EURO 2020. Prvo igramo protiv S. Irske, a u slučaju pobjede u tom meču igramo i s pobjednikom susreta Republika Irska – Slovačka. Domaćini smo u oba meča – nadamo se i toj drugoj utakmici te plasmanu na Evropsko prvenstvo.

(MiruhBosne/Avaz)

Previous Predstavljena knjiga ‘Od stećka do nišana u Bosni i Hercegovini’
Next Prijem u Bosanskoj kući u Birmingamu na Dan državnosti BiH

You might also like

NAŠI DANI

Emina Zečaj – ‘ikona tradicionalne bosanske muzike’

Sevdalinka i muzička scena ostala je još bez jednog velikog imena. Sinoć je u 89. godini preminula Emina Zečaj, a ovu tužnu informaciju za Faktor je potvrdila Hanka Paldum. –

NAŠI DANI

Sidran na HRT-u: Za nas ta stvar nije tako mutna kako se vama čini. Mi smo bili izloženi višestrukoj agresiji

  Gostujući na hrvatskoj državnoj televiziji, bosanskohercegovački akademik Abdulah Sidran nemuštim domaćinima je otvoreno rekao neke stvari vezane za nedavnu hašku presudu… -Druge su zemlje snosile troškove izbjeglica iz Bosne i

NAŠI DANI

Nismo odustali od Bosne i Hercegovine kod embarga na oružje, nećemo ni zbog embarga na demokratiju

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je danas u Sarajevu da je cilj paradiranja na 9. januar  vlasti manjeg bh. entiteta evociranje uspomena na činjenjenje genocida, sa čim