Misimović želi Magatha za selektora!

Misimović želi Magatha za selektora!

Nakon što je danas Fudbalski savez naše zemlje sporazumno raskinuo saradnju s Robertom Prosinečkim već su se u medijima počela pominjati mnoga imena trenera koji bi mogli preuzeti Zmajeve.

Kako “Avaz” saznaje, čelnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine već su stupili u kontakt s mogućim nasljednicima selektora Roberta Prosinečkog, među kojima su i poznata svjetska imena. 

To su Sven Goran Erikson (Sven-Goran Eriksson), Feliks Magat (Felix Magath), Kris Koleman (Chris Coleman), Rene Žirar (Girard) te Valter Zenga (Walter).

Savjetnik Izvršnog odbora N/FSBiH Zvjezdan Misimović i struka bosanskohercegovačke kuće fudbala navodno žele da na klupi “Zmajeva” vide, prije svih, Magata. 

Podsjetimo, poznati njemački stručnjak sa Misimovićem i Edinom Džekom osvojio je titulu u Bundesligi (2008–09) vodeći Wolfsburg.

Vodio je i Bayern, s kojim je u dvije sezone zaredom osvojio i prvenstvo i kup. Trenirao je Salihamidžića u tom klubu, kao i ranije u Hamburgu.

Iako još nema zvanične potvrde, kandidati za nasljednika Roberta Prosinečkog su i Dušan Bajević, Safet Sušić, Miroslav Ćiro Blažević, Meho Kodro, Amar Osim, Husref Musemić, Milovan Rajevac, Mladen Krstajić, Radomir Antić…   

U kuloarima se šuška i o prekomandi selektora naše mlade reprezentacije Vinka Marinovića, ali i Zlatanu Naliću.

Bosansku reprezentaciju u martu očekuje utakmica ili dvije u borbi za EURO 2020. Prvo igramo protiv S. Irske, a u slučaju pobjede u tom meču igramo i s pobjednikom susreta Republika Irska – Slovačka. Domaćini smo u oba meča – nadamo se i toj drugoj utakmici te plasmanu na Evropsko prvenstvo.

(MiruhBosne/Avaz)

Previous Predstavljena knjiga ‘Od stećka do nišana u Bosni i Hercegovini’
Next Prijem u Bosanskoj kući u Birmingamu na Dan državnosti BiH

You might also like

NAŠI DANI

Gračanički školarci primjer ekološke osvještenosti i poduzetništva

Govor mlade Grete Thunberg, koji je nedavno održala u UN-u, izazvao je niz reakcija i javnost je nekoliko dana u cijelom svijetu, pa i u Bosni i Hercegovini govorila o

NAŠI DANI

Pripadnicima “Srbske časti” će biti zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu

  Pripadnici “Srbske časti” iz Republike Srbije, predvođeni Bojanom Stojkovićem iz Niša bit će, saznaje Faktor, proglašeni prijetnjom za nacionalnu sigurnost te će im biti onemogućen ulazak na teritorij Bosne

NAŠI DANI

Kakanj: Novac namijenjen za noćni program dočeka Nove godine bit će preusmjeren za liječenje sedmogodišnjeg dječaka

Shvatajući činjenicu da su hitno potrebna novčana sredstva za operaciju našeg sugrađanina sedmogodišnjeg dječaka Evelina Alajbegovića, uvažavajući stavove građana sa kojima se konsultirao putem Facebook profila Općine Kakanj, načelnik Nermin Mandra